Skip to main content

Μεξικό: Ελεύθεροι οι δυο δημοσιογράφοι που είχαν πέσει θύματα απαγωγής

Δύο δημοσιογράφοι, που είχαν απαχθεί τη Δευτέρα μαζί με άλλους δύο συναδέλφους τους στο βόρειο Μεξικό, αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι
Δύο δημοσιογράφοι, που είχαν απαχθεί τη Δευτέρα μαζί με άλλους δύο συναδέλφους τους στο βόρειο Μεξικό, αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι, όπως μετέδωσε το μεξικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Milenio.

Οι δύο δημοσιογράφοι που αφέθηκαν ελεύθεροι είναι ο Τζέιμι Κανάλες, που εργάζεται για το τηλεοτπικό δίκτυο του ομίλου Milenio, και ο Αλεχάντρο Χερνάντες, κάμεραμαν για το τηλεοπτικό δίκτυο του ομίλου Televisa.

Αυτοί οι δύο δημοσιογράφοι έπεσαν θύματα απαγωγής τη Δευτέρα μαζί με δύο ακόμα συναδέλφους τους, τον Χέκτορ Γκορντόα, ρεπόρτερ του Televisa στο Μεξικό και τον Όσκαρ Σολίς, της εφημερίδας El Vespertino.

Οι τέσσερις δημοσιογράφοι απήχθησαν από έναν ένοπλο κομάντο ενώ κάλυπταν μία διαδήλωση που γινόταν μπροστά από τη φυλακή Γκομέζ Παλάθιο, στο βόρειο Μεξικό.
Η διευθύντρια της εν λόγω φυλακής είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι είχε δώσει άδεια σε μία ομάδα κρατούμενων για να δράσουν ως εκτελεστές με τη συνενοχή σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Η εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι αυτοί οι κρατούμενοι ήταν μέλη ενός καρτέλ ναρκωτικών, το όνομα του οποίου δεν αποκάλυψε. Οι απαγωγείς απαιτήσαν τη μετάδοση ενός βίντεο στο οποίο αρνούνται ότι υπάρχουν σχέσεις μεταξύ των αρχών και της εγκληματικής οργάνωσης Los Zetas, ένα από τα μεγαλύτερα καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού. Το δίκτυο Mileno δέχθηκε να μεταδώσει το βίντεο.