Skip to main content

Μετρό Θεσσαλονίκης: Δεν αποσύρει την προσφυγή ο Μπουτάρης

Σας αγαπώ, σας εκτιμώ, αλλά δεν σας πιστεύω, είπε στον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Δεν πρόκειται να αποσύρει τις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την υπόθεση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, παρά τις πιέσεις, που όπως αποκάλυψε δέχθηκε, από τον υπουργό Οικονομίας και Υποδομών Γιώργο Σταθάκη.

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι θα ζητήσει αναβολή των υποθέσεων που πρόκειται να συζητηθούν στο ΣτΕ στις 5 Μαϊου. «Είπα στην κυβέρνηση ότι σας αγαπώ, σας εκτιμώ, αλλά δεν σας πιστεύω και δεν αποσύρω τις προσφυγές. Θα ζητήσω αναβολή έως ότου φέρετε την προκήρυξη της μελέτης για την απόσπαση και την επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων» τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομιας και Υποδομών Γ. Σταθάκη τόνισε ότι «συμφωνήθηκε να μπει ένα χρονοδιάγραμμα και εργασιών και οικονομικών το οποίο θα καλύπτει και τις αρχαιότητες», ενώ χαρακτήρισε «δυσάρεστο» ότι στον προϋπολογισμό δεν προβλέπεται δημιουργία μουσειακού χώρου για τα εκθέματα στους σταθμούς  όπου αυτά θα βρεθούν.