Skip to main content

Μέτωπο νομαρχών της Θεσσαλίας για τον Αχελώο

Σε πολιτικό και νομικό επίπεδο αποφάσισαν να αντιδράσουν οι νομάρχες της Θεσσαλίας στην απόφαση του ΣτΕ για τη διακοπή των έργων εκτροπής του Αχελώου.
Σε πολιτικό και νομικό επίπεδο αποφάσισαν να αντιδράσουν οι νομάρχες της Θεσσαλίας στην απόφαση του ΣτΕ για τη διακοπή των έργων εκτροπής του Αχελώου. Το μεσημέρι συνεδρίασαν στα Τρίκαλα τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΠΑΣΕ) για τη μερική εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου. Ύστερα από συζήτηση δύο ωρών, αποφασίστηκε τα μέλη της ΠΑΣΕ να κάνουν ακόμη μία σύσκεψη, παρουσία βουλευτών και φορέων της Θεσσαλίας, και να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό «για να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση αν έχει τη βούληση να συνεχιστούν τα έργα, ή όχι».

 Σε δηλώσεις του ο νομάρχης Καρδίτσας, κ. Φώτης Αλεξάκος, σημείωσε ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι άδικη και μονομερής. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι οι φορείς της Θεσσαλίας θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να επιτευχθεί η ανάκληση της απόφασης. Από την πλευρά του, ο νομάρχης Τρικάλων, κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, υπογράμμισε πως το έργο της μερικής εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου είναι πρωτίστως πολιτικό, αλλά και νομικό, ενώ ο νομάρχης Μαγνησίας, Απόστολος Παπατόλιας, επισήμανε πως «πρέπει να υπάρξει ταχύτατη κινητοποίηση για να μεταβληθούν τα δεδομένα, που επικαλείται το ΣτΕ και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, που θα καταστήσουν δυνατή την ανάκληση της απόφασης αναστολής του έργου. Τέλος, ο νομάρχης Λάρισας, κ. Λουκάς Κατσαρός, υπογράμμισε πως η εκτροπή του Αχελώου είναι εθνικό θέμα το οποίο θα πρέπει να στηρίξει με σαφήνεια η ελληνική κυβέρνηση.