Skip to main content

Μετωπική σύγκρουση τρένων με πολλούς νεκρούς στην Ιταλία (vid)

Τουλάχιστον 23 οι νεκροί - Εκφράζονται φόβοι για αύξηση του αριθμού, καθώς τα συγκεκριμένα τρένα μεταφέρουν καθημερινά πολλούς επιβάτες.

Δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν στη νότια Ιταλία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 23 άνθρωποι και να τραυματισθούν δεκάδες, ενώ πολλοί από τους επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα βαγόνια. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς τα συγκεκριμένα τρένα μεταφέρουν καθημερινά πολλούς επιβάτες.

Η μετωπική σύγκρουση των τρένων έγινε στην ύπαιθρο βόρεια του Μπάρι, μεταξύ των περιοχών Ρούβο και Κοράτο. Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα βαγόνια των δύο τρένων έχουν μετατραπεί σε μία άμορφη μάζα σιδερικών.

Αεροφωτογραφία που δημοσίευσε η Πυροσβεστική υπηρεσία της χώρας δείχνει βαγόνια να έχουν συντριβεί από τη μετωπική σύγκρουση, ενώ συντρίμμια είναι διασκορπισμένα και στις δύο πλευρές της σιδηρογραμμής. Καθεμιά από τις δύο αμαξοστοιχίες αποτελούνταν από τέσσερα βαγόνια.


 
Στο σημείου του δυστυχήματος, όπου έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις, πυροσβέστες και ασθενοφόρα, επικρατούν σκηνές πανικού.

Όπως μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της La Repubblica, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν μέσα από το ένα τρένο ένα μικρό παιδί, το οποίο ήταν ακόμη ζωντανό και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της αιματηρής σύγκρουσης.