Skip to main content

«Μετεξεταστέες αρκετές ισπανικές τράπεζες»

Αρκετές από τις 18 αποταμιευτικές τράπεζες της Ισπανίας, ανάμεσά τους και μερικές που πρόσφατα συγχωνεύτηκαν, απέτυχαν στα stress tests, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα ισπανικής εφημερίδας.
Αρκετές από τις 18 αποταμιευτικές τράπεζες της Ισπανίας, ανάμεσά τους και μερικές που πρόσφατα συγχωνεύτηκαν, απέτυχαν στα stress tests που απεικονίζουν την ανθεκτικότητα των τραπεζικών ιδρυμάτων σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της El Pais επικαλούμενο πηγές του χρηματοπιστωτικού χώρου.

Η Τράπεζα της Ισπανίας αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής αργότερα σήμερα και το ίδιο θα πράξουν εντός της ημέρας και άλλα ευρωπαϊκά τραπεζικά ιδρύματα.

Τα τεστ αναμενόταν να δείξουν ότι ορισμένες από τις αποταμιευτικές τράπεζες θα χρειάζονταν ενίσχυση κεφαλαίου υπό ορισμένες συνθήκες. Η εφημερίδα γράφει ότι ένας μικρός αριθμός αποταμιευτικών τραπεζών θα χρειαστούν περισσότερο κεφάλαιο, αν οι οικονομικές συνθήκες επιδεινωθούν σημαντικά και υπάρξει οικονομική κρίση σε πολλές χώρες.

Από τις τράπεζες αυτές, κάποιες έχουν ήδη λάβει οικονομική ενίσχυση από το Κρατικό Ταμείο Ελεγχόμενης Αναδιάρθρωσης Τραπεζών (FROB) της Ισπανίας, αναφέρει το δημοσίευμα χωρίς περισσότερες πληροφορίες.