Skip to main content

Μετέφερε δέκα παράνομους μετανάστες από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη

Χειροπέδες σε 38χρονο άνδρα που μετέφερε με όχημα δέκα αλλοδαπούς, μεταξύ αυτών κι ένα ανήλικο, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων παραμονής στη χώρα

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμου που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά και προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, έφτασαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Τροχαίας Λητής.

Πρόκειται για 38χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου, αλλά και τεσσάρων ακόμη συνεργών του σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης για Εγκληματική οργάνωση – Συμμορία και παράνομη μεταφορά μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, χθες το πρωί στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης, εντοπίστηκε όχημα το οποίο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δέκα αλλοδαπούς, μεταξύ αυτών κι ένα ανήλικο, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής τους στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της έρευνας έγινε γνωστό ότι οι αλλοδαποί εισήλθαν πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας από την Ελληνοτουρκική μεθόριο έναντι χρηματικής αμοιβής, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Κατασχέθηκε το όχημα ως μέσα μεταφοράς, δύο κάρτες κινητής τηλεφωνίας κι ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Φωτογραφία αρχείου