Skip to main content

Μετέφεραν παράνομα 72 αλλοδαπούς στοιβαγμένους σε φορτηγό

Επιχείρηση αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών κυκλώματος, διακίνησης αλλοδαπών.

Επιχείρηση αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών κυκλώματος, το οποίο δραστηριοποιείται σε διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από την Ελληνική επικράτεια σε χώρες του εξωτερικού.

Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις διακινητές, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 49, 35 και 29 ετών ( 2 άνδρες – 1 γυναίκα) και ένας 28χρονος υπήκοος  υπήκοος Συρίας.

Χθες το πρωί, στην Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος της Λαχαναγοράς, εντοπίστηκε φορτηγό  που οδηγούσε ο 49χρονος συλληφθείς, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 72 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων 17 συνοδευόμενα ανήλικα παιδιά.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι υπόλοιποι τρεις συνεργοί, προηγούταν του φορτηγού και ήταν επιφορτισμένο με το ρόλο του προπομπού, ώστε να ενημερώνεται ο 49χρονος οδηγός για τυχόν αστυνομική παρουσία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σκοπός των διακινητών ήταν η μεταφορά των αλλοδαπών σε περιοχή του Κιλκίς, απ΄όπου στη συνέχεια θα εξέρχονταν από την ελληνική επικράτεια, προκειμένου να μεταβούν σε έτερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τη συγκεκριμένη διακίνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία που πρόεκυψαν,  θα λάμβαναν από κάθε αλλοδαπό το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Κατασχέθηκαν τα 2 οχήματα, πέντε κινητά τηλέφωνα από κατοχή των διακινητών και το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.055 ευρώ, που κατείχαν δύο εκ των συλληφθέντων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους,  θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.