Skip to main content

Μετέφεραν 11 λαθρομετανάστες σε ειδική κρύπτη

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που προωθούσε λαθρομετανάστες στο εσωτερικό της χώρας μεταφέροντας τους σε ειδική κρύπτη τουριστικού λεωφορείου.
Κύκλωμα που προωθούσε λαθρομετανάστες στο εσωτερικό της χώρας εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Θεσσαλονίκης. Οι τρεις λαθροδιακινητές, δυο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, είχαν στοιβάξει σαν «σαρδέλες» έντεκα λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων και δυο ανήλικοι, σε ένα λεωφορείο, όχι όμως στα καθίσματα αλλά  σε μια ειδική κρύπτη ακριβώς πάνω από τον χώρο χειραποσκευών, στην οροφή του οχήματος.

Στη συνέχεια οι τρεις λαθροδιακινητές είχαν σκοπό να μετεπιβιβάσουν τους λαθρομετανάστες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του δεύτερου λεωφορείου, ο οποίος βρισκόταν πίσω από το ψυγείο του οχήματος.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στα δυο τουριστικά λεωφορεία με ξένες πινακίδες τη στιγμή που αυτά πραγματοποιούσαν ολιγόλεπτη στάση στο 8ο χλμ της Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Κιλκίς. Το δρομολόγιο του πρώτου λεωφορείου είχε ως αφετηρία τη χώρα της Γεωργίας και τελικό προορισμό την Αθήνα. Συνελήφθησαν οι τρεις οδηγοί των δυο λεωφορείων, δύο Έλληνες ηλικίας 51 και 27 ετών και ένας αλλοδαπός 55 ετών οι οποίοι θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.