Skip to main content

Μεταρρυθμίσεις για την έξοδο από την κρίση ζητεί ο ΣΒΘΚΕ

Η νέα κυβέρνηση πρέπει να δώσει προτεραιότητα στα βαθιά διαρθρωτικά προβλήματα, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας.
Άμεσες παρεμβάσεις για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και την ορθολογικοποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος με στόχο την έξοδο της οικονομίας από την κρίση ζητεί από τη νέα κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας. «Η πορεία αυτή δεν είναι εύκολη. Για να έχει όμως τα προσδοκώμενα αποτελέσματα απαιτεί υπευθυνότητα, νηφαλιότητα και εξάντληση όλων των περιθωρίων συναίνεσης. Η υπόθεση αυτή είναι εθνική και χρειάζεται  όλες τις δυνάμεις διαθέσιμες», επισημαίνει με ανακοίνωσή του ΣΒΘΚΕ.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο, η ελληνική κοινωνία ανέδειξε την νέα κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία, παρέχοντάς της  ταυτόχρονα μία καθαρή εντολή για την άσκηση αποφασιστικής διακυβέρνησης, που θα δημιουργήσει διεξόδους στην εξαιρετικά δύσκολη καμπή, που διανύει η ελληνική οικονομία και κοινωνία. «Τα προβλήματα είναι σημαντικά, το εύρος τους μεγάλο και η αντιμετώπισή τους απαιτεί την συστράτευση όλων των οικονομικών δυνάμεων για αλλαγές που θα δίνουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα και θα βάζουν την οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης», αναφέρει ο Σύνδεσμος.

 Σύμφωνα με τον ΣΒΘΚΕ, κορυφαία ζητήματα, που απειλούν άμεσα την οικονομική και κοινωνική συνοχή του τόπου είναι τα βαθιά διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας, που συμποσούνται τόσο στην δημοσιονομική κρίση όσο και στην δυστοκία των αγορών και του εισοδήματος. «Οι τομές που επιβάλλεται να γίνουν έχουν αναδειχθεί και κατά το πρόσφατο παρελθόν αλλά και στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Οι ζοφερές διαπιστώσεις έχουν διαμορφώσει έναν κοινό τόπο για την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών, που θα συνεγείρουν την κοινωνία και θα την συστρατεύσουν σε έναν δύσκολο αλλά ασφαλή δρόμο πραγματικής αναστροφής αυτής της κατηφορικής πορείας», υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος και προσθέτει ότι θα ενισχύσει κάθε προσπάθεια, που θα αποσκοπεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, στην υγιή τόνωση του εισοδήματος και την διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής.