Skip to main content

Μεταπτυχιακά μαθήματα στους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης

Το δεύτερο μάθημα του 3ου κύκλου, ο οποίος έχει θέμα τον σακχαρώδη διαβήτη, θα γίνει σήμερα, στις οκτώ το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΦΣΘ

Με ιδιαίτερη θέρμη αγκαλιάζουν και φέτος οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης τα μεταπτυχιακά μαθήματα που διοργανώνει-για τρίτη συνεχόμενη χρονιά- ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της πόλης.

Το δεύτερο μάθημα του 3ου κύκλου, ο οποίος έχει θέμα τον σακχαρώδη διαβήτη, θα γίνει σήμερα, στις οκτώ το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΦΣΘ. Εισηγητής θα είναι ο παθολόγος – διαβητολόγος, επιμελητής Β΄ Παθολογικής Κλινικής 424 ΓΣΝΕ, Στέργιος Γκιντίκας και τίτλος μαθήματος «Θεραπευτικές επιλογές στον Σ.Δ: Αντιδιαβητικά δισκία και ενέσιμες θεραπείες, πλην ινσουλινών».

Στόχος των μεταπτυχιακών είναι να επικαιροποιηθούν οι  γνώσεις των φαρμακοποιών σχετικά με τις πιο συχνές παθήσεις που ταλαιπωρούν τους ασθενείς που εξυπηρετούν στα φαρμακεία τους και να αναβαθμιστεί το επιστημονικό επίπεδό τους.

Η έναρξη των μαθημάτων έγινε στις 30 Οκτωβρίου με εισηγητή τον ειδικό παθολόγο – διαβητολόγο, τέως επιστημονικό συνεργάτη του Διαβητολογικού κέντρου του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Βασίλειο Ανδρεάδη και τίτλο μαθήματος «Ορισμός, διάγνωση και ταξινόμηση του σακχαρώδους διαβήτη». Η αίθουσα εκδηλώσεων του ΦΣΘ ήταν κατάμεστη, ενώ οι 100 και πλέον συμμετέχοντες φαρμακοποιοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νόσο και να θέσουν τα ερωτήματά τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε.

Κάθε κύκλος μεταπτυχιακών περιλαμβάνει πέντε ή έξι τρίωρα μαθήματα με αντικείμενο εκπαίδευσης μια ενιαία θεματική ενότητα με ανάλογη δομή και συγκρότηση. Στόχος είναι, μετά το τέλος της, ο φαρμακοποιός να έχει μια ολοκληρωμένη και όσο το δυνατόν πλήρη γνώση ενός συστήματος του οργανισμού, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και των θεραπευτικών – φαρμακευτικών προσεγγίσεων.

Ο 3ος κύκλος θα ολοκληρωθεί στις 12 Φεβρουαρίου 2018.