Skip to main content

Μετανάστες έκαναν γυαλιά-καρφιά την αγορά της Μυτιλήνης (φωτο)

Η αστυνομική διεύθυνση Λέσβου έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, είναι αφρικανικής καταγωγής

Αναστάτωση προκλήθηκε στην αγορά της Μυτιλήνης από τα απανωτά κρούσματα διαρρήξεων τη νύχτα.

Σύμφωνα με το lesvosreport.gr μετανάστες, κατά μαρτυρίες αφρικανικής καταγωγής, έκαναν δύο διαρρήξεις, επιχείρησαν ακόμη μία, ένω έσπασαν και τη τζαμαρία καταστήματος οπτικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, μετανάστες διέρρηξαν και δυο ταβέρνες στην περιοχή  της Επάνω Σκάλας κλέβοντας χρήματα από τις ταμειακές μηχανές, προσπάθησαν να διαρρήξουν τα γραφεία της ΔΕΗ στο πάρκινγκ, ενώ έσπασαν τζαμαρία καταστήματος οπτικών στην Ερμού. 

Η αστυνομική διεύθυνση Λέσβου δεν εχει κάνει επίσημη ανακοίνωση για τα περιστατικά, ενώ εχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που όπως αναφέρουν μαρτυρίες είναι αφρικανικής καταγωγής.

Τα νέα περιστατικά έρχονται μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις διαρρήξεις που έχουν αναστατώσει την αγορά τις τελευταίες ημέρες. Στην ανακοίνωσή του ο εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης σημειώνει: «Με αφορμή την έξαρση της εγκληματικότητας στην πόλη μας και ιδιαίτερα στην οδό Ερμού, ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης συνεχίζει με ιδιαίτερη ένταση την ήδη καλή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Επιμελητήριο Λέσβου. Μετά την συνάντηση τις προηγούμενες μέρες με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή μας αποφασίστηκε η ένταση των πεζών αλλά και των εποχούμενων περιπολιών σε όλη την πόλη και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ερμού με ένα όχημα ειδικά και μόνο για εκεί.  Συστήνουμε στα μέλη μας να λάβουν μέτρα προστασίας , και να καταγγείλουν άμεσα και χωρίς αναστολές οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση παρατηρούν γύρω από τα καταστήματά τους και τα σπίτια τους. Να φροντίσουν να μην αφήνουν χρήματα στα καταστήματά τους και τα είδη μεγάλης αξίας να μην είναι εκτεθειμένα σε θέα και χωρίς προστασία. Ακόμα τα μέτρα αποτροπής όπως είναι το σύστημα συναγερμού ή τα ρολά ασφαλείας πρέπει να χρησιμοποιούνται. Δυστυχώς η πολιτεία εξακολουθεί να μην ακούει τις εκκλήσεις για αποσυμφόρηση του νησιού και για έλεγχο των παραβατικών κοινωνικών ομάδων». 

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Παπαρίσβας μετέβη σήμερα στα καταστήματα όπου σημειώθηκαν οι χθεσινοβραδινές διαρρήξεις και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.