Skip to main content

Μεταναστευτικό: Μπάχαλο με το κέντρο προσφύγων στο Βαγιοχώρι

Απέκλεισαν το χώρο κάτοικοι που αντιδρούν. «Δικός μας ο χώρος», λέει ο δήμος Λαγκαδά που ήδη έχει χώρο φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια.

«Κόντρα» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δήμους Βόλβης και Λαγκαδά για την υπόθεση της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο παλιό δημοτικό σχολείο Βαγιοχωρίου, που πρώτη αποκάλυψε η Voria.gr.

Πλέον υπάρχουν και κινητοποιήσεις κατοίκων, όπως η σημερινή από την πλευρά του Λαγκαδά, την ώρα που η πλευρά του δήμου Βόλβης τηρεί σιγήν ιχθύος για το θέμα.

Σήμερα το πρωί κάτοικοι από το Βαγιοχώρι, τον Ασκό και τη Νυμφόπετρα πραγματοποίησαν «κινητοποίηση» στο παλιό δημοτικό σχολείο. Ενημέρωσαν μάλιστα τους επικεφαλής του στρατιωτικού κλιμακίου που υλοποιεί τις εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου ότι δε θα επιτρέψουν τη συνέχιση των εργασιών, κάτι που σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους είχε ως αποτέλεσμα να μη μεταφερθούν τμήματα του στρατού στην περιοχή.

Μάλιστα, το χώρο επισκέφτηκε και ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, που συνομίλησε με τους κατοίκους εκφράζοντας γι' ακόμη μια φορά την αντίθεσή του στη δημιουργία κέντρου στην περιοχή, με το αιτιολογικό ότι διοικητικά του ανήκει ο χώρος και έτσι θα πρόκειται για δεύτερο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον ίδιο δήμο, μετά τα Λαγκαδίκια... Οι δε συγκεντρωμένοι δηλώνουν ότι θα αποκλείσουν το χώρο μέχρι να ξεκαθαριστεί σε ποιον από τους δυο δήμους ανήκει η έκταση και φοβούμενοι βεβαίως ότι σε περίπτωση αποχώρησής τους οι εργασίες του στρατού θα συνεχιστούν.

Το μπάχαλο πάντως συνεχίζεται, δεδομένου ότι αφενός ο συγκεκριμένος χώρος είχε παραχωρηθεί για να γίνει σχολείο και δεν έγινε, οπότε όπως λένε από την πλευρά Λαγκαδά ανήκει στον Ασκό και κατ' επέκταση στο δικό τους δήμο, ενώ από την πλευρά της Βόλβης τους ζητήθηκε η παραχώρηση για να γίνει εκεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων από την κυβέρνηση και το δημοτικό συμβούλιο την έδωσε...

Ο δήμος Λαγκαδά καλεί το δήμο Βόλβης να ανακαλέσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που τη χαρακτηρίζει «παράνομη», ενώ από την πλευρά του δήμου Βόλβης θεωρούν πως δε χρειάζεται να κάνουν καμιά περαιτέρω ενέργεια.