Skip to main content

Μετανάστευση: Οι «έξυπνοι» της ΕΕ και τα «κορόιδα» οι Έλληνες

Η πρόταση Αβραμόπουλου για κατανομή των μεταναστών σε όλες τις χώρες της ΕΕ αποκάλυψε την έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών της Ένωσης.

Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος, ως Επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδιος για την μετανάστευση, υπέβαλε μια λογική πρόταση, περί κατανομής μέρους των λαθρομεταναστών σε όλες τις χώρες της Ενωμένης Ευρώπης. Και φάνηκε αμέσως, όχι απλώς η έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών που απαρτίζουν την Ένωση (ποια Ένωση;), αλλά η προσπάθεια των κεντρικών χωρών να ρίξουν όλο το βάρος στις μεσογειακές χώρες, παρόλο που αυτές πλήττονται από την ύφεση.

Μάλιστα, η πρόταση Αβραμόπουλου, θα μπορούσε να θεωρηθεί και ατελής, αφού έκανε λόγο μόνο για 40.000 χιλιάδες λαθρομετανάστες (24.000 από Ιταλία και 16.000 από Ελλάδα) που σημαίνει ότι ο αριθμός που αναλογεί σε κάθε χώρα από τις άλλες 23 της Ε.Ε., είναι εξαιρετικά μικρός σε σύγκριση με τα εκατομμύρια Ασιατών και Αφρικανών που κατακλύζουν κυρίως την Ελλάδα και Ιταλία.

Προχθές, χιλιάδες Σλοβάκοι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Μπρατισλάβα να διαμαρτυρηθούν για την εισροή μεταναστών από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, με κυρίαρχο σύνθημα «Σταματήστε την ισλαμοποίηση της Ευρώπης!», αλλά και για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πρόταση Αβραμόπουλου. Η Σλοβακία -με μονίμως ανθελληνική στάση στα ευρωπαϊκά όργανα- συμφώνως προς αυτήν την πρόταση θα έπρεπε να φιλοξενήσει 785 λαθρομετανάστες. Ούτε αυτούς θέλει, δείχνοντας προς όσους δεν κατάλαβαν, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, μόνον Ένωση δεν είναι.

Ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας, κ. Ρόμπερτ Φίκο, είπε ότι είναι «ένα πολύ επικίνδυνο εγχείρημα». Δημιουργείται κίνδυνος δηλαδή στην Σλοβακία με τους 785 λαθρομετανάστες -δεν έχει άλλους-, ενώ θεωρεί φυσιολογικό να παραμείνουν στην Ελλάδα πάνω από 2,5 εκατομμύρια και υπερδιπλάσιοι στην Ιταλία. Σημειώνω τα δύο συνθήματά τους σε μεγάλα πανό: "Η Σλοβακία δεν είναι η Αφρική", και "η Σλοβακία για τους Σλοβάκους". Ενώ η Ελλάδα και η Ιταλία προφανώς είναι Αφρική.

Εν τω μεταξύ, στα ελληνικά νησιά κοντά στα μικρασιατικά παράλια η κατάσταση είναι αφόρητη. Οι τοπικοί φορείς αδυνατούν να την διαχειριστούν, οι κάτοικοι ανησυχούν, και οι τουρίστες ακυρώνουν τις κρατήσεις. Στην Λέσβο, το ποσοστό ακυρώσεων υπερέβη το 50%, ενώ εχθές το αναμενόμενο κρουαζιερόπλοιο ενημέρωσε ότι δεν θα ελλιμενισθεί στην Μυτιλήνη, αλλάζοντας πορεία για την Λήμνο.

Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, ενώ ελεύθεροι οι Τούρκοι διακινητές πλουτίζουν μεταφέροντας με φουσκωτά συνεχώς λαθρομετανάστες στα νησιά μας. Οι τουρκικές Αρχές αδιαφορούν -αν δεν ενθαρρύνουν- και η αρμόδια υπουργός μας ούτε καν αντιλαμβάνεται την ζημία που επέφερε η δημόσια πρόσκλησή της σε λαθρομετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα (πριν ακόμη ορκιστεί υπουργός – αυτός ήταν ο καημός της).

Αλλά, και οι Σκοπιανοί βρήκαν τρόπο πλουτισμού σε βάρος των λαθρομεταναστών. Η σκοπιανή κυβέρνηση δεν τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν τα δημόσια μεταφορικά μέσα, και Σκοπιανοί επιχειρηματίες ανέλαβαν να τους πωλούν ποδήλατα (!) προκειμένου να μεταβούν στα σερβικά σύνορα. Όπως δε μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, όταν οι λαθρομετανάστες φτάνουν στα σύνορα με τη Σερβία, αφήνουν τα ποδήλατα και οι Σκοπιανοί τα ξαναμαζεύουν και τα ξαναπωλούν σε νέο κύμα λαθρομεταναστών.

Η υπουργός κ. Χριστοδουλοπούλου θέλει να καταργήσει και τον φράχτη στον Έβρο, συνεπικουρούμενη από λίγες δεκάδες «ευαίσθητων προοδευτικών» που πραγματοποίησαν εκεί συγκέντρωση, την ίδια ώρα που Βουλγαρία αλλά και Ουγγαρία υψώνουν τους φράχτες και μεταφέρουν εκεί στρατεύματα. Η ευαισθησία των εν Ελλάδι» προοδευτικών», δεν ακουμπά τους Έλληνες. Άλλωστε, έχουν στηθεί τόσες και τόσες πολιτικές καριέρες με την υποκριτική ευαισθησία.

Ελπίζεται, πως όταν αποφασίσει η κυβέρνηση να ασχοληθεί και με τα εσωτερικά θέματα, θα τοποθετήσει τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις, ώστε να μη διαλυθεί περισσότερο το ήδη διαλυμένο κράτος.


Ο Μακεδών