Skip to main content

Μεταλλεργάτες: Ποιοι είναι αυτοί που υποδαυλίζουν την ένταση

Πώς σχολιάζουν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας το περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Μ. Παναγιά.

Να εγκαταλείψουν την ανωνυμία του «συντονιστικού αγώνα» και να πουν ποιοι είναι αυτοί που υποδαυλίζουν συνεχώς την ένταση και το διχασμό στον τόπο καλούν σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας, με αφορμή τον καβγά δυο μεθυσμένων ανδρών τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Μ. Παναγία.

Όπως σημειώνουν, «κάποιοι που παριστάνουν μονίμως τις αθώες περιστερές βρήκαν την ευκαιρία να πουλήσουν «επικοινωνιακά φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

«Δεν περιμένουμε λεβεντιά από εκείνους που την αψιμαχία 2 ανδρών (δυστυχώς συγχωριανών) την μετέτρεψαν σε γενικευμένη σύρραξη με αναλογία 30 εναντίον 2. Δεν περιμένουμε ειλικρίνεια  και μπέσα από εκείνους  που σπάνε, καίνε και καταστρέφουν με ικανοποίηση τις περιουσίες των συναδέλφων μας και βγάζουν τα απωθημένα τους στις γυναίκες και τα παιδιά τους.

Δεν περιμένουμε  σεβασμό από εκείνους που την κουκούλα και τον φασισμό τα έχουν κάνει ασπίδα του δήθεν αγώνα τους.

Περιμένουμε όμως από εκείνους  μια ελάχιστη γενναιότητα, αν υπάρχει μέσα τους, εγκαταλείποντας της ανωνυμία του «συντονιστικού αγώνα»  για να μας πουν με στοιχεία σε ένα ειλικρινή και σοβαρό διάλογο ποιοι είναι αυτοί που υποδαυλίζουν συνεχώς την ένταση και το διχασμό στον τόπο. Ακόμη και δημοσίως αν το θέλουν με την παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας και των ΜΜΕ» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Όπως λένε στην ανακοίνωσή τους, «είναι εξοργιστικό και δεν ανεχόμαστε άλλο πια τέτοιου είδους ακραία και αντικοινωνικά στοιχεία να χρεώνουν σ’ εμάς  λογικές και πρακτικές  «εντεταλμένης υπηρεσίας» σε βάρος της κοινωνικής ειρήνης.

Εμείς είμαστε αυτοί που ταΐζουμε με τα κόπια και τους μόχθους μας ακόμη και αυτούς,  που έχουν κάνει επάγγελμα την άσκηση βίας και τρομοκρατίας στη ΒΑ Χαλκιδική παίζοντας με τα νεύρα, τα όνειρα και τις ελπίδες του κάθε εργαζόμενου οικογενειάρχη.

Αν έχουν τα κότσια τους  περιμένουμε για να λυθεί επιτέλους και αυτή η παρεξήγηση. Έχουν…; Καλώς. Αν δεν έχουν, ας σιωπήσουν. Αρκετά με τα παραμύθια, τις ψευτιές και τις ψευτομαγκιές τους».