Skip to main content

Μετακινήθηκε το άγαλμα του Μπαράκ Ομπάμα στην Ινδονησία

Μεταφέρθηκε το άγαλμα του προέδρου Ομπάμα από το κεντρικό πάρκο της Τζακάρτα σε αυλή δημοτικού σχολείου.
Οι αρχές της Ινδονησίας απομάκρυναν το άγαλμα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα από κεντρικό πάρκο της Τζακάρτα και το μετέφεραν στην πόλη όπου πήγαινε σχολείο ως παιδί ανταποκρινόμενες στις διαμαρτυρίες του κοινού, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Το ορειχάλκινο ομοίωμα του προέδρου Ομπάμα σε ηλικία 10 χρόνων είχε προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους της Ινδονησίας, οι οποίοι υποστήριζαν ότι δημόσια έπρεπε να εκτίθεται η προτομή κάποιας προσωπικότητας ή ήρωα της Ινδονησίας.

Το άγαλμα είχε αναγερθεί από το Ιδρυμα των Φίλων του Ομπάμα, πρόεδρος του οποίου είναι ο Ραν Μίλερ, ο οποίος επόπτευε και τη μεταφορά του 1,10 μέτρου αγάλματος από το πάρκο Μέντενγκ στο κέντρο της Τζακάρτα, γράφει η εφημερίδα «Κοράν Τέμπο» .

Η νέα στέγη του αγάλματος βρίσκεται στο Πρώτο Δημοτικό Σχολείο της Μέντενγκ, στο οποίο φοίτησε ο Ομπάμα από το 1967 εώς το 1971, από έξι χρόνων έως 10. Το σχολείο προσφέρθηκε να φιλοξενήσει το άγαλμα μετά τις διαμαρτυρίες των Ινδονησίων.

Το Ιδρυμα των Φίλων του Ομπάμα ανακοίνωσε ότι το άγαλμα που κόστισε 10.000 δολάρια ανεγέρθηκε για να εμπνεύσει τα παιδιά να ακολουθήσουν τα όνειρά του.