Skip to main content

Μεταβιβάστηκε η θυγατρική της Κεραμεία Αλλατίνη έναντι 1,2 εκατ. ευρώ στον κ. Κ. Κώτσια

Η έκτακτη γενική συνέλευση της Κεραμείας Αλλατίνη ενέκρινε τη μεταβίβαση της θυγατρικής της βιομηχανίας παραγωγής κεραμικών στη ΒΙΠΕ Κιλκίς στον μέτοχο και ιδρυτή της κ. Κ. Κώτσια.
Μεταβιβάστηκε έναντι 1,2 εκατ. ευρώ, το 100% των μετοχών της θυγατρικής εταιρίας της Κεραμεία Αλλατίνη Αστικά Ακίνητα με την επωνυμία  «Κεραμεία Αλλατίνη Βιομηχανία Παραγωγής Κεραμικών ΑΕ»,  στον μέτοχο κ. Κωνσταντίνο Κώτσια, σύμφωνα με απόφαση των μετόχων κατά την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Με την κίνηση αυτή δεν επιβαρύνεται πλέον  η μητρική εταιρία από τις υποχρεώσεις της θυγατρικής, που ανέρχονται σε 7,5 εκατ. ευρώ προς την οικογένεια Κώτσια, ενώ θα επιδιωχθεί η πώληση της, αν και το ενδιαφέρον λόγω κρίσης είναι περιορισμένο,  όπως τόνισαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Αχιλλέας Κώτσιας και ο οικονομικός διευθυντής κ. Παναγιώτης Παπασπύρου.

Όσες επαφές έγιναν για πώληση της θυγατρικής δεν ευοδώθηκαν μέχρι σήμερα, καθώς δεν ήταν συμφέρουσες, όπως τόνισε ο κ. Παπασπύρου. Οι υποχρεώσεις της μητρικής εταιρίας κυμαίνονται στα 800.000 ευρώ.  Η μητρική και εισηγμένη εταιρία είναι πλέον απαλλαγμένη από πρόσθετες επιβαρύνσεις και τα μελλοντικά της σχέδια έχουν ως επίκεντρο την αξιοποίηση του οικοπέδου των 87 στρεμμάτων και των ακινήτων της με την ένταξη του στο σχέδιο πόλης. Κάτι που καθυστερεί και ευελπιστεί η διοίκηση της Κεραμεία Αλλατίνη Αστικά Ακίνητα ότι σε περίπου δυο  χρόνια θα λυθεί το ζήτημα αυτό με την ένταξη του οικοπέδου στο Σχέδιο Πόλης και  με τη διάθεση των μισών στρεμμάτων στο δήμο Θεσσαλονίκης. Μετά την ένταξη της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης εκτιμάται ότι σε μια τριετία θα υλοποιηθεί το project δημιουργίας του εμπορικού κέντρου στα υπόλοιπα 40 περίπου στρέμματα.

Η μελέτη του σχετικού project και η διαχείριση της προετοιμασίας και υλοποίησης έχει ανατεθεί από την Κεραμεία Αλλατίνη σε ειδική μελετητική εταιρία. Το κόστος κατασκευής του project προβλέπονταν σε 40 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι το όλο επενδυτικό πρόγραμμα δημιουργίας εμπορικού κέντρου θα ανέλθει σε 40 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους και ίσως δανεισμό. Ο κ. Παπασπύρου υπογράμμισε ότι η εταιρία έχει μηδενικό δανεισμό.

Επίσης η μητρική εταιρία Κεραμεία Αλλατίνη Αστικά Ακίνητα μέσω της θυγατρικής εταιρίας της «Κεραμεία Αλλατίνη Φωτοβολταϊκά Πάρκα ΑΕ  έχει αδειοδοτηθεί σε πρώτη φάση για την υλοποίηση  φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος 3 ΜW στον Άγιο Αντώνιο σε 112 στρέμματα, που αποτελεί επένδυση 12 εκατ. ευρώ. Στην εταιρία αυτή μετέχουν κατά 51% η Κεραμεία Αλλατίνη, κατά 47% η Τ-square και κατά 2% η FMC.