Skip to main content

Μετά το Eurogroup: Το θρίλερ της αυριανής μέρας...

Μπορεί τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στο σημερινό Eurogroup, αλλά ο μεγαλύτερος αγώνας δρόμου γίνεται πλέον για... αύριο.

Μπορεί αυτή τη στιγμή τα βλέμματα όλων να είναι καρφωμένα στη σημερινή κρίσιμη σύνοδο του Eurogroup, ωστόσο οι επόμενες ώρες δεν θα είναι οι μοναδικές «δύσκολες» για την ελληνική πλευρά.

Κι αυτό γιατί θυμίζουμε ότι, αύριο, η Ελληνική Δημοκρατία θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 750 εκατ ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), που αποτελεί δόση του δανείου της που πρέπει να πληρώσει. Τα λεφτά αυτά, τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή, δεν είχαν διασφαλισθεί στο σύνολο τους. Από το οικονομικό επιτελείο υπολογίζουν ότι τους λείπουν περί τα 150 εκατ ευρώ και ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Στην κυβέρνηση όλοι ελπίζουν ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Κι ότι ακόμα και αν κάτι «στραβώσει» απόψε στις Βρυξέλλες, έως αύριο το απόγευμα το υπουργείο Οικονομικών θα έχει συμπληρώσει όλο το ποσό που απαιτείται για να πληρωθεί το ΔΝΤ και να μην κινδυνεύσει η χώρα να κηρυχθεί σε πτώχευση με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Βεβαίως, ακόμα και στην ακραία περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, υπάρχει κι ένα μικρό χρονικό περιθώριο τριών εβδομάδων, μέχρι το ΔΝΤ να κινήσει τις όποιες διαδικασίες.

Αν και από την κυβέρνηση - επαναλαμβάνεται - θεωρούν ότι τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν θα συμβεί, αφού κι αυτό το «θρίλερ» θα έχει αίσιο τέλος.