Skip to main content

Μετά τις εκλογές τα σπουδαία από Μπακογιάννη

Η Ντόρα Μπακογιάννη τοποθέτησε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές τις επόμενες κινήσεις της, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή της με τη λογική του χρίσματος και κατηγόρησε εκ νέου τη ΝΔ για λαϊκισμό.
Η Ντόρα Μπακογιάννη τοποθέτησε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές τις επόμενες κινήσεις της, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή της με τη λογική του χρίσματος και κατηγόρησε εκ νέου τη ΝΔ για λαϊκισμό.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «η λογική του χρίσματος είναι ξεπερασμένη», επικρίνοντας τις πολιτικές ηγεσίες που μπήκαν στη διαδικασία «δίνω χρίσμα, το παίρνω πίσω, το ξαναδίνω... Οι πολίτες έχουν το μυαλό και την ωριμότητα να επιλέξουν χωρίς καθοδήγηση τον καλύτερο υποψήφιο για την περιοχή τους. Τα κόμματα θα πρέπει να βρουν το θάρρος να παραδεχτούν κάποια στιγμή ότι αυτή η λογική του χρίσματος έχει πεθάνει».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «πλασματικό και λαϊκίστικο ερώτημα» εάν το μνημόνιο βρίσκεται στο επίκεντρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς «κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από το μνημόνιο. Το μνημόνιο ήταν μια αναγκαστική απόφαση και ψεύδεται και λαϊκίζει όποιος λέει ότι μπορεί η χώρα να τα καταφέρει χωρίς να κάνει οικονομίες. Άλλη λύση δεν προτείνεται και αυτό αποτελεί δημαγωγία και λαϊκισμό, τον οποίο η χώρα έχει πληρώσει και πληρώνει πολύ ακριβά».

Τέλος, εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στην ηγεσία της ΝΔ , κάνοντας λόγο για συρρίκνωση της παράταξης και κατακερματισμό των δυνάμεών της.