Skip to main content

Μετά τις αντιδράσεις, φέτος ο δήμος σχεδιάζει «φωτεινά» Χριστούγεννα

Aνανέωση του φωτεινού διακόσμου, σε κόμβους, πλατείες και οδούς σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων

Να ανάψει περισσότερα φώτα στην πόλη φέτος την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά τα αρνητικά σχόλια και τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν πέρσι για την έλλειψη του εορταστικού διάκοσμου.

Η δημοτική αρχή αναμένεται να προχωρήσει στη διενέργεια δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού για την προμήθεια και τοποθέτηση «εορταστικού διακόσμου», μετά το πράσινο φως που άναψε χθες το δημοτικό συμβούλιο.

Ήδη το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού έχει προχωρήσει στη σχετική μελέτη, προϋπολογισμού περίπου 200.000 ευρώ, με σκοπό την ανανέωση του φωτεινού διακόσμου, σε κόμβους, πλατείες και οδούς του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την απόσυρση των παλαιών κατασκευών λόγω φθοράς.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς εκτιμά ότι ο δήμος θα προλάβει τις διαδικασίες και θα έχει έτοιμο τον διάκοσμο την εορταστική περίοδο. Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για ένα πρώτο βήμα προκειμένου «να πάμε σε μια οργανωμένη και φωτεινή πόλη για τον διάκοσμο των Χριστουγέννων».

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Πέτρος Λεκάκης έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με φορείς και επιμελητήρια για την προετοιμασία της πόλης για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Γι΄ αυτό το λόγο έχει ήδη αποστείλει επιστολές προς όλους τους φορείς καθώς και στις δημοτικές παρατάξεις. «Θα είμαστε απολύτως έτοιμοι φέτος» υπογράμμισε.      

Ο σχεδιασμός του δήμου περιλαμβάνει:

Παράσταση από κρεμαστές μπάλες για τον κόμβο του Δημαρχείου
Διακόσμηση κορμού δέντρων με led  στην οδό Β. Γεωργίου (Βασιλικό θέατρο)
Τεχνητό δένδρο 9μ στον πεζόδρομο Αγ. Σοφίας, στον κόμβο Παπαναστασίου με Καραμανλή, στην Αριστοτέλους με Εγνατία και στην Αριστοτέλους με Μητροπόλεως.
Διακόσμηση ιστού σαν δέντρο με μπάλες στη Ανατολική είσοδο, Δυτική είσοδο και στην είσοδο από την Περιφεριακή οδό (Αγ. Δημητρίου & Κατσιμίδη)
Διακόσμηση της πλατείας Αριστοτέλους, στις καμάρες με φωτοσωλήνα, και σε άλλα σημεία με Led (στολισμό δέντρων).
Στολισμό οδών Μεγ. Αλεξάνδρου, Βας Γεωργίου , Γρηγ. Λαμπράκη κ.λ.π με γιρλάντες σε διάφορες παραστάσεις (Ομπρέλες, πακέτο3D, Αστέρι Led κ.λ.π)
Επισκευή γιρλάντας Led στην οδό Τσιμισκή
Στολισμό Ν. Γερμανού Μ. Ανδρόνικου και Λ. Στρατού με επιστήλια
Στολισμός σε διασταυρώσεις οδών όπως Μητροπόλεως & Ερμού Χρυσ. Σμύρνης & Λασσάνη, Γ. Σταύρου, Αγ. Θεοδώρας κ.λπ. με κατασκευές (ουρανός αστέρι, ουρανός με μπάλες ομπρέλες & πακέτα 3D)

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι τα Χριστούγεννα για τη Θεσσαλονίκη ήταν σκοτεινά, γεγονός που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Μάλιστα, την τελευταία στιγμή ο Εμπορικός Σύλλογος μέσω χορηγιών, είχε τοποθετήσει λαμπόνια σε κεντρικά σημεία, προκειμένου η πόλη να αποκτήσει εορταστική ατμόσφαιρα.

 

Φωτογραφία αρχείου