Skip to main content

Μετά την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου επιστρέφει το κουαρτέτο

«Ουσιαστικά δεν έκλεισε τίποτε» λένε πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση, αλλά οι Θεσμοί θεώρησαν πως οι προτάσεις που ζήτησαν και πήραν είναι επαρκείς.

Τον δρόμο για να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών από την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα άνοιξε η αποψινή τηλεδιάσκεψη με τους Θεσμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση παρέδωσε τις προτάσεις της για το φορολογικό και τα δημοσιονομικά, τα οποία θα συζητηθούν εκτενώς πλέον στην Αθήνα. Ωστόσο, δεν διαφαίνεται ότι οι επικεφαλής θα επιστρέψουν πριν την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Πάντως, παρότι οι Θεσμοί κρίνουν επαρκή τα στοιχεία που τους παρέδωσε η Αθήνα προκειμένου να επιστρέψουν, η διαπραγμάτευση απέχει ακόμη πολύ από το να θεωρηθεί ότι βαίνει προς ολοκλήρωση.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, στη τριμερή συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ υπήρξε συμφωνία για την ανάγκη άμεσης επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση. Συμφωνήθηκε, επίσης, ότι θα υπάρξουν από κοινού πρωτοβουλίες των τριών μερών προς αυτήν την κατεύθυνση.