Skip to main content

Μετά την Ουάσιγκτον, το πρόγραμμα της κυβέρνησης «γράφει» Παρίσι

Τον Νοέμβριο η ελληνική πολιτική σκηνή θα μετακινηθεί στη ...γαλλική πρωτεύουσα, σχεδόν σύσσωμη. Οι τελευταίες πληροφορίες.

Για την πληροφορία που πλέον γνωρίζουν όλοι, σχετικά με την επίσκεψη του κ. Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον μέσα στον Οκτώβριο, ως Voria.gr, σας είχαμε ενημερώσει σχετικά όταν ακόμα το θέμα «δουλεύονταν» στο παρασκήνιο και τίποτα δεν είχε δει τότε το φως της δημοσιότητας. Γράφαμε τότε ότι η Αθήνα προσπαθεί να κλείσει ραντεβού του κ. Τσίπρα με τον κ. Τραμπ στην Ουάσιγκτον.

Το ραντεβού, λοιπόν, κλείστηκε και θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Αυτό που απομένει αυτή τη στιγμή είναι το πότε ο Λευκός Οίκος θα κάνει επίσημα την ενημέρωση για τις λεπτομέρειες του event, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σήμερα, ωστόσο, θα σας ενημερώσουμε για μια παρενέργεια αυτής της επίσκεψης. Εκείνες τις ημέρες του Οκτωβρίου, κανονικά, ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να επισκεφθεί το Παρίσι. Η επίσκεψη αυτή, όμως, αναβάλλεται και πάει για το Νοέμβριο. Αποτέλεσμα; Στην πραγματικότητα, τον Νοέμβριο η ελληνική πολιτική σκηνή θα μετακινηθεί στη ...γαλλική πρωτεύουσα, σχεδόν σύσσωμη. Γιατί, όπως μαθαίνουμε, προετοιμάζεται και επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο σκοπός; Να τον γνωρίσουν και να μάθουν τις απόψεις του στη Γαλλία.

Λίγες μέρες μετά, τις ίδιες πόρτες θα περάσει και ο πρωθυπουργός. Είναι προφανές ότι και οι δύο επενδύουν πολλά στη γαλλική στήριξη.