Skip to main content

Μετά την ανθρωποκτονία καταδικάστηκε και για αποπλάνηση ανηλίκου

Δεκαπενταετής κάθειρξη σε 58χρονο άστεγο για ασελγείς πράξεις εις βάρος 11χρονου αγοριού Ρομά, στην περιοχή του Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού

Κάθειρξη 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σ' έναν 58χρονο άστεγο για αποπλάνηση ανηλίκου. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο επειδή προέβη σε ασελγείς πράξεις εις βάρος 11χρονου αγοριού Ρομά, στην περιοχή του Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρέσυρε τον ανήλικο πίσω από έναν θάμνο, κατέβασε το παντελόνι του και τον υποχρέωσε να τον αγγίξει στα γεννητικά του όργανα. Στην απολογία του, ο 58χρονος αρνήθηκε την κατηγορία λέγοντας ότι πήγε να κάνει τη σωματική του ανάγκη και ότι ο ανήλικος τον πλησίασε προσπαθώντας να του πιάσει το ανδρικό μόριο.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, χάρη στην παρατηρητικότητα ενός περιοίκου ο οποίος είδε ύποπτες κινήσεις από το μπαλκόνι του σπιτιού του και ενημέρωσε την αστυνομία. Παρουσία ψυχολόγου, ο ανήλικος αναγνώρισε τον δράστη ενώ η μητέρα του δήλωσε άγνοια του περιστατικού.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 58χρονου εκκρεμούσε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας για παραβίαση όρων κράτησης. Είχε καταδικαστεί για «ανθρωποκτονία από πρόθεση», καθώς τον Αύγουστο του 1985 σκότωσε με καραμπίνα αστυνομικό στο δάσος του Σέιχ Σου. Εξέτισε 20 χρόνια κάθειρξης και αποφυλακίστηκε προ δεκαετίας με περιοριστικούς όρους, τους οποίους παραβίασε.

Επίσης, έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για κλοπές, επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοφορία - οπλοχρησία.