Skip to main content

Μετά την 25η Μαρτίου πρωθυπουργός και υπουργοί στη Θεσσαλονίκη

Το Αναπτυξιακό Συνέδριο της κυβέρνησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίστηκε για το τριήμερο μετά την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου.

-Απορία έχει προκαλέσει σε τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας η καθυστέρηση στον ερχομό της Όλγας Κεφαλογιάννη και του Κωστή Χατζηδάκη σε Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία αντίστοιχα, με τις νέες κομματικές ιδιότητές τους των υπευθύνων τομεαρχών της ΝΔ για το περιφερειακό αναπτυξιακό πρόγραμμα και την ανθρωπογεωγραφία στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι ρόλος της κ. Κεφαλογιάννη και του κ. Χατζηδάκη είναι να επισκεφτούν τις περιοχές ευθύνης τους (Α' και Β' Θεσσαλονίκης η πρώτη, έξι νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας ο δεύτερος) και να ζητήσουν τις προτάσεις των στελεχών και των ΝΟΔΕ για να τις ξεδιαλύνουν και να καταθέσουν ένα συνεκτικό περιφερειακό αναπτυξιακό πρόγραμμα ή έστω μια βάση πάνω στην οποία θα δομηθεί το πρόγραμμα της ΝΔ ανά νομό. Επίσης, από τις συναντήσεις τους με τα στελέχη της ΝΔ στην περιοχή θα αποκτήσουν γνώση της ανθρωπογεωγραφίας και θεωρητικά θα τους δοθεί η δυνατότητα να ξεχωρίσουν κάποια πρόσωπα, τα οποία θα μπορούσαν να αξιολογηθούν για να συμμετάσχουν στις εκλογικές λίστες του κόμματος. Κι όλα αυτά μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο. Χωρίς μια επίσκεψη μέχρι σήμερα...;

-Άρχισαν οι προετοιμασίες για το Αναπτυξιακό Συνέδριο της κυβέρνησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που μαθαίνουμε ότι προγραμματίστηκε για το τριήμερο μετά την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου. Μεγάλο βάρος της διοργάνωσης θα αναλάβει η διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία ξεκίνησε και τις σχετικές επαφές. Το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κεντρικής Μακεδονίας είναι το τελευταίο πριν εκείνο της Αττικής, που θα κλείσει τον συγκεκριμένο κύκλο και που θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να ζυγίσει τα πράγματα και να καταθέσει προεκλογικά συγκεκριμένες θέσεις, προτάσεις και λύσεις σε εστιασμένα ζητήματα κάθε περιοχής. Μέχρι τότε βέβαια, δεδομένου του συνεδρίου σε κάθε Περιφέρεια θα πρέπει να έχει δώσει και καμιά λύση στα κατά τόπους προβλήματα. Την τελευταία μέρα η ομιλία του πρωθυπουργού, όπου θα περιμένουμε να ακούσουμε συγκεκριμένες λύσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα. Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις...

-Μαθαίνω πως έχουν αρχίσει να σχηματίζονται τα πρώτα δυνατά εκλογικά δίπολα σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης για το Κίνημα Αλλαγής. Ενδιαφέρουσα θα είναι η εσωκομματική «κόντρα» στη Β' Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στον νυν βουλευτή, Γιώργο Αρβανιτίδη και τον Νίκο Νυφούδη, που εκτός του Ποταμιού φέρεται να έχει συμπάθειες ευρύτερα στο κεντροαριστερό και κεντροδεξιό ακροατήριο. Στην Α' Θεσσαλονίκης θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η μάχη της νέας γενιάς, αφού ο αντιδήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Αντώνης Σαουλίδης θα έχει συνυποψήφιό του τον γιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρου Παραστατίδη. Ο Στέφανος Παραστατίδης, γιατρός στο επάγγελμα, ξεκινά την πολιτική του καριέρα από το Κίνημα Αλλαγής, όπως παλιότερα ο πατέρας του από το ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου, στην κούρσα για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς στήριξε ενεργά την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη.

-Αποφασισμένος να διεκδικήσει το δήμο Νεάπολης – Συκεών, φέρεται ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα και περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Ηλίας Ζάχαρης. Ο ίδιος δεν κρύβει την επιθυμία του, όμως όπως λέει δεν εξαρτάται μόνο από τις δικές του προθέσεις... Πάντως, μια ένδειξη της βούλησής του να είναι υποψήφιος και μάλιστα με την υποστήριξη της ΝΔ είναι το γεγονός ότι δεν προτίθεται να διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του στην προεδρία της ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα στις επικείμενες (τον Μάιο) εσωκομματικές εκλογές, στη βάση των νέων δεδομένων που έθεσε κεντρικά το κόμμα, με την εκλογή των προέδρων από τη βάση. Στο μεσοδιάστημα άλλο ένα κεφάλαιο που θα κλείσει ο κ. Ζάχαρης είναι το οικογενειακό, αφού θα κάνει και το γάμο του, οι ετοιμασίες για τον οποίο έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.