Skip to main content

Μέσω Βαλκανίων επιχειρεί ο Ερντογάν να κυριαρχήσει στην Ευρώπη

Έχει ήδη συμπληρωθεί πούλμαν που θα μεταφέρει από την Θράκη τουρκόφρονες μουσουλμάνους στο Σεράγεβο για την προεκλογική εκδήλωση του Ερντογάν.

Με δεδομένο ότι όλα τα σοβαρά κράτη στην ευρωπαϊκή ήπειρο αρνούνται στον Ερντογάν και στους υπουργούς του να πραγματοποιήσουν προεκλογικές εκδηλώσεις, όπως έπρατταν παλαιότερα, η κεντρική προεκλογική ομιλία για τους Τούρκους της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί στο Σεράγεβο της Βοσνίας, όπου διοικεί η μουσουλμανική κοινότητα.

Η Ελλάδα δεν απαγόρευσε αυτού του είδους τις συγκεντρώσεις, το επιχείρησε κατά την τελευταία επίσκεψη του Ερντογάν, ο οποίος το υποσχέθηκε αλλά φυσικά δεν το ετήρησε, οι δε υπουργοί του έρχονται όποτε θέλουν στην Ελλάδα ξεσηκώνοντας τους μουσουλμάνους της Θράκης, απλώς ανακοινώνοντάς το [τόνισα βεβαίως, ότι τα σοβαρά κράτη είναι εκείνα που δεν δέχονται τον Ερντογάν].

Ήδη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης που υπάρχει τουρκικό στοιχείο, παρατηρείται μεγάλη κινητοποίηση, όπως και στη χώρα μας, έστω και αν προς το παρόν δεν βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση, σύμφωνα με πληροφορία του News247. Μέχρι στιγμής έχει συμπληρωθεί ένα πούλμαν που θα μεταφέρει από την Θράκη τουρκόφρονες μουσουλμάνους για την συγκέντρωση, ενώ εντείνεται η κινητοποίηση από το τουρκικό προξενείο στην περιοχή προκειμένου να αυξηθεί κατά πολύ η συμμετοχή.

Στο Σεράγεβο πάντως αναμένεται να μεταβούν και Τούρκοι που ζουν στην Αθήνα, ενώ για τις τουρκικές εκλογές της 24ης Ιουνίου θα στηθούν στη χώρα μας κάλπες στην πρεσβεία της Άγκυρας και στο προξενείο της Κομοτηνής προκειμένου να ψηφίσουν οι Τούρκοι πολίτες.

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι πολύ φιλική χώρα για τον Ερντογάν, παρ’ όλο που το μουσουλμανικό στοιχείο δεν αποτελεί την μόνη εθνότητα, αφού υπάρχουν τόσο οι πολυπληθείς Σέρβοι, όσο και οι Κροάτες. Όμως η Βοσνία, θεωρείται αυτήν την στιγμή η χώρα εκπαίδευσης τζιχαντιστών, που επιστρέφουν από την Συρία-Ιράκ, για αποστολή στην Ευρώπη.

Ο Ερντογάν το είπε άλλωστε, απειλώντας την Ευρώπη, ότι αν αφήσει όλους τους μετανάστες που βρίσκονται στην Ευρώπη, «θα σημειωθούν σφαγές από τζιχατιστές» [δεν εννοεί τους πρόσφυγες, αλλά όσους η Τουρκία "μαζεύει" από διάφορες χώρες, ακόμη και από την Καραϊβική, με φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και προορισμό την Κωνσταντινούπολη, και από εκεί στην Ευρώπη].

Ο Βέντραν Τζίιτς, ειδικός σε θέματα Βαλκανίων στο Αυστριακό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, δήλωσε στην Deutsche Welle προ καιρού, ότι «σαλαφιστές και ισλαμιστές εξτρεμιστές που βρίσκονται εδώ (Βαλκάνια) έχουν ακέραιες υποδομές και τώρα εστιάζουν σε συγκεκριμένες χώρες, αλλά και στην περιοχή ως σύνολο».

Ο Τζίιτς εκτιμά ότι περίπου το 30-40% όσων έφυγαν από το Κόσοβο και τη Βοσνία για τη Συρία και το Ιράκ, είτε έχουν σκοτωθεί είτε παρέμειναν εκεί. Εκτιμάται ότι περί τους 150 έχουν επιστρέψει στη Βοσνία και λιγότεροι από 120 στο Κόσοβο. «Αυτό το πρόβλημα των μαχητών που επιστρέφουν είναι αναμφίβολα απειλή για την ασφάλεια», επισήμανε.

Αυτοί οι τζιχαντιστές, μαζί με νεοπροσήλυτους, επανεκπαιδευόμενοι σε τρομοκρατικές ενέργειες εντός ευρωπαϊκών πόλεων, τις απέδειξαν ανυπεράσπιστες. O ISIS μετέτρεψε χώρες από υπερδυνάμεις σε ταπεινωμένα και φοβισμένα κράτη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για βαλκανικά κράτη, όπου υπάρχουν πολλοί συνοδοιπόροι τους.

Η Δύση, για αρκετό διάστημα, παρίστανε την ανήξερη στην φανερή υποστήριξη του Ερντογάν προς τους τζιχαντιστές της Συρίας και του Ιράκ. Επετύγχανε, αφενός την αποσταθεροποίηση των καθεστώτων, κυρίως της Συρίας, αφετέρου είχε και οικονομικό όφελος, αφού το κλεμμένοι πετρέλαιο αγόραζε η Τουρκία από τους τζιχαντιστές και το μεταπωλούσε στο Ισραήλ, αλλά και στις ΗΠΑ, και μάλιστα και με ελληνικής ιδιοκτησίας πετρελαιοφόρα.

Οι φωτογραφίες του γερουσιαστή Τζον Μακέιν, σημαντικό εργαλείο της σκοτεινής Αμερικής, με τον Mohammad Nour, εκπρόσωπο της Ταξιαρχίας Θύελλας του Βορά (από το Μέτωπο Αλ-Νούσρα, δηλαδή της αλ-Κάιντα στη Συρία), τον Μάιο του 2013, απέδειξαν και την σχέση της Δύσης με τους τζιχαντιστές. Ο Μακέιν βεβαίως, ήταν και εμψυχωτής της "Αραβικής Άνοιξης".

[Αντιλαμβανόμαστε επομένως, γιατί μισεί τον Τραμπ, όπως και όλοι οι νεοταξίτες, που τους χάλασε -προσκαίρως;- τα σχέδια για την παγκόσμια εξουσία. Δεν ξεχνούμε τη δήλωση του "λαγού" Γιώργου Παπανδρέου, περί αναγκαιότητας μιας Παγκόσμιας Αρχής για να βάλει τάξη στην υφήλιο].

Επομένως, ο Ερντογάν και οι τζιχαντιστές του, είναι χρήσιμοι σε εξωθεσμικά κέντρα της Δύσης. Ίσως, η βαρβαρότητα που επιδεικνύουν και στρέφει το δυτικό κοινό κατά του ισλαμικού φονταμενταλισμού, τροποποιήσει τα σχέδια καθυποτάξεως των λαών. Αν δεν έχουν εργαλεία, σαν τον Μακέιν και τον Ερντογάν όμως, ποιος θα αναλάβει τους βρόμικους ρόλους;