Skip to main content

Μέσω δανείων η ευρωπαϊκή βοήθεια στην Ελλάδα

Μέσω «πακέτου» δανείων θα είναι η οικονομική βοήθεια που θα παράσχει η ευρωζώνη στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.
Μέσω «πακέτου» δανείων θα δοθεί η οικονομική βοήθεια της ευρωζώνης στην Ελλάδα, σε περίπτωση που χρειαστεί, όπως ξεκαθάρισε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Γιόεργκ Άσμουσεν, αποκλείοντας την ιδέα της αγοράς ελληνικών ομολόγων.

Ειδικότερα για τη Γερμανία ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι «αν χρειαστεί να παρασχεθεί οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, τότε η επιλογή θα είναι ένα “πακέτο” πιστώσεων, το οποίο στην περίπτωση της Γερμανίας θα προέλθει μέσω της κρατικής KfW», προσθέτοντας ότι «η λύση της αγοράς ελληνικών ομολόγων έχει αποκλεισθεί».

Εξάλλου, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο διοικητής της Bundesbank, Άξελ Βέμπερ, φέρεται να δήλωσε σε Γερμανούς βουλευτές ότι η Ελλάδα πιθανόν να ζητήσει οικονομική ενίσχυση έως 80 δισ. ευρώ, προκειμένου να αποφύγει την πτώχευση.

Η εκτίμηση του μέλους του δσ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) υποδηλώνει ότι μια πιθανή διάσωση της Ελλάδας ενδεχομένως να συντελεστεί σε διάφορα στάδια και να συνεχιστεί και μετά το 2010, καθώς υπερβαίνει κατά πολύ τα 45 δισ. ευρώ που έχουν δεσμευτεί να χορηγήσουν στη χώρα ΕΕ και ΔΝΤ.

Συμπλήρωσε, δε, ότι η κατάσταση στην Ελλάδα χειροτερεύει και τόνισε ότι «οι αριθμοί αλλάζουν συνέχεια», συμπληρώνοντας ότι «η Ελλάδα είναι απαραίτητη για το σύστημα όπως είναι μία μεγάλη τράπεζα».