Skip to main content

Μέση Ανατολή: Πιο κοντά από ποτέ η διάχυση του πολέμου μετά την πυραυλική επίθεση στη Δαμασκό – Νεκροί 4 Ιρανοί

Συρία και Ιράν μίλησαν εξαρχής για πυραυλική επίθεση του Ισραήλ - Σιγή ιχθύος από την Ιερουσαλήμ

Ένα βήμα πιο κοντά φέρνει τη διάχυση του πολέμου στη Μέση Ανατολή η πυραυλική επίθεση που συγκλόνισε σήμερα τη Δαμασκό. Επρόκειτο για χειρουργικό χτύπημα με στόχο κτίριο, το οποίο χρησιμοποιούν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν. Τέσσερις Ιρανοί είναι νεκροί και το Ισραήλ τηρεί σιγή ιχθύος για την επίθεση.

Συρία και Ιράν μίλησαν εξαρχής για πυραυλική επίθεση του Ισραήλ κατά την οποία σκοτώθηκαν υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί σύμβουλοι των Φρουρών της Επανάστασης και μέλη του συριακού στρατού που ήταν σε συνάντηση.

Το πλήγμα, με τη χρήση κατευθυνόμενων πυραύλων ακριβείας, σύμφωνα με την πηγή, ισοπέδωσε ένα πολυώροφο κτήριο στη συνοικία Μαζέ της συριακής πρωτεύουσας. Πρόκειται για μια εξαιρετικά φυλασσόμενη περιοχή, καθώς εκεί φιλοξενούνται πολλές ξένες πρεσβείες αλλά συχνάζουν και στελέχη Φρουρών της Επανάστασης και παλαιστινιακές ομάδες, όπως η ισλαμική τζιχάντ, οι οποίες στηρίζουν τον Σύρο δικτάτορα Μπασάρ αλ Άσαντ.

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε πως πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε «ισραηλινό πλήγμα» εναντίον ενός κτηρίου στη Δαμασκό όπου πραγματοποιείτο «σύσκεψη ηγετών προσκείμενων στο Ιράν».

Τέσσερις ώρες μετά, υπήρξε δεύτερη στοχευμένη και αιματηρή επίθεση στο νότιο Λίβανο κατά της Χαμάς. Όλα δείχνουν ότι το Ισραήλ κλιμακώνει τον σκιώδη πόλεμο με το Ιράν στο έδαφος της Συρίας και του Λιβάνου.