Skip to main content

Μέσα στο επόμενο 15νθήμερο οι εξελίξεις για τον ΟΛΘ

Δηλώσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα από τη Θεσσαλονίκη. Τι είπε για τον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

της Άννης Καρολίδου

Κρίσιμο είναι το επόμενο δεκαπενθήμερο για το μέλλον του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όπως βεβαίως και για το λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας ο οποίος έδωσε το «παρών» στη Γενική Συνέλευση της ΟΛΘ ΑΕ κατά τη διάρκεια της οποίας ορίστηκε η νέα διοίκηση.

Στο ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει συζητηθεί  ακόμη το θέμα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, υπάρχουν χρονικά περιθώρια για τον ΟΛΘ. Στις επόμενες 15 μέρες και βάσει της εξέλιξης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές,  θα κριθεί αν θα πουληθεί πρώτα ο ΟΛΠ και στη συνέχεια ο  ΟΛΘ. Εάν προχωρήσει η πώληση,  θα αφαιρεθούν από τη νέα σύμβαση παραχώρησης όλες οι δημόσιες λειτουργίες των λιμανιών, τόνισε  ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Ερωτηθείς για το αν ενδεχόμενη πώληση των λιμανιών θα γίνει με τον υφιστάμενο διαγωνισμό ή θα χρειαστεί νέος, ο κ.Πιτσιόρλας απάντησε ότι «υπάρχει επεξεργασμένη λύση. Δεν θα χρειαστεί να γίνει νέος διαγωνισμός, μπορούν  να τροποποιηθούν οι όροι των εν εξελίξει διαγωνισμών. .

Στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης, ο κ. Πιτσιόρλας είπε μεταξύ άλλων προς τα νέα μέλη της διοίκησης αλλά και τους εργαζόμενους που παραβρέθηκαν, επεξηγώντας τις κινήσεις που γίνονται στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων και των όσων παρέλαβε το νέο δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ.

"Την χώρα την αγαπάμε όλοι . Ας δούμε πως θα τη σώσουμε¨είπε, προσθέτοντας ότι "βρήκαμε τα πράγματα σε συγκεκριμένο σημείο. Αν τα κάναμε από την αρχή, θα τα κάναμε αλλιώς, το πως θα εξελιχθούν εξαρτάται από διαπραγματεύσεις. Ίσως σε δύο εβδομάδες σε άλλη βάση".

Ο κ. Πιτσιόρλας υποστήριξε πως θα πρέπει να δούμε το ευρύτερο πλαίσιο. "Η συμφωνία θα έχει ένα πλαίσιο, εντός αυτού θα κινηθούμε και θα πρέπει να διορθώσουμε αυτά που βρήκαμε". Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, "τότε θα μιλήσουμε από την αρχή. Αν κλείσει η συμφωνία, θα έχουμε ένα πλαίσιο το οποίο, όποιος πει ότι μπορεί να το αγνοήσει, θα πεί ψέμματα".

Ειδικά για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης τόνισε ότι εφ' όσον προχωρήσει η πώληση, δεν πρόκειται να τεθεί ζήτημα μείωσης των θέσεων εργασίας. 

Απευθυνόμενος στους εργαζομένους και στην κριτική που έκαναν για την πώληση του ΟΛΘ, απάντησε πως" αν ήμουν στη θέση σας θα έλεγα και θα έκανα τα ίδια, αλλά θα γινόταν και το αντίστροφο".