Skip to main content

Μέρκελ: Αναγκαία η παραχώρηση του υπουργείου Οικονομικών

Την κατανόησή της απέναντι στη δυσαρέσκεια των στελεχών του CDU για την παραχώρηση του υπουργείου Οικονομικών στο SPD εξέφρασε η Άγκελα Μέρκελ.

Απόπειρα κατευνασμού των αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματός της για τον συμβιβασμό, με τον οποίο κρίσιμα υπουργικά χαρτοφυλάκια περνούν στον έλεγχο των  Σοσιαλδημοκρατών (SPD) επιχείρησε η Άγκελα Μέρκελ, διαβεβαιώνοντας χθες ότι κανένα μέλος της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Οικονομικών, δεν μπορεί να "δρα κατά το δοκούν".

Μάλιστα, η καγκελάριος της Γερμανίας έκανε λόγο για «επώδυνη» απόφαση να δοθεί το υπουργείο Οικονομικών στο SPD, τονίζοντας όμως ότι ο νέος υπουργός θα πρέπει να εργαστεί στη βάση του κυβερνητικού προγράμματος, που έχει συμφωνηθεί από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τον εταίρο τους.

Εξάλλου, δεν παρέλειψε να εκφράσει την απόλυτη κατανόηση της για την απογοήτευση των στελεχών του CDU διαμηνύοντας, παράλληλα, ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος.

Τέλος, σημείωσε εκ νέου ότι η συμφωνία με το SPD ήρθε καθώς η επιλογή των επαναληπτικών εκλογών θα ήταν λάθος για τη χώρα, ενώ σημείωσε πως στόχος της είναι πολλές από τις υπουργικές θέσεις να καλυφθούν από "νέους Συντηρητικούς".