Skip to main content

Μέρκελ: Συνάντηση με Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ θέλει ο Τουσκ

«Ο Ντόναλντ Τουσκ είπε ότι θα μας συμβουλευτεί επ΄αυτού εκ των προτέρων, κάτι το οποίο χαιρετίζω», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος

Συζήτηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προτίθεται να έχει κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις 25 Μαΐου στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Ο Ντόνανλτ Τουσκ «μάς είπε σήμερα ότι θα ζητήσει μια συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν, ενδεχομένως μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ», διευκρίνισε η Μέρκελ, στο τέλος της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής των «27» στις Βρυξέλλες.

«Ο Ντόναλντ Τουσκ είπε ότι θα μας συμβουλευτεί επ΄αυτού εκ των προτέρων, κάτι το οποίο χαιρετίζω», πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ η κ. Μέρκελ.

Την Πέμπτη, ενώπιον των Γερμανών βουλευτών, η Μέρκελ είχε δηλώσει ότι η σχέση μεταξύ της ΕΕ και της Άγκυρας «έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό» από τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, την επομένη των νέων μαζικών εκκαθαρίσεων στη χώρα.