Skip to main content

Μέρκελ: Συμφωνία, μόνον εάν οι θεσμοί εγκρίνουν το πρόγραμμα

Η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από τους θεσμούς, ξεκαθάρισε η καγκελάριος - «Υπάρχει χρόνος για συμφωνία και αργότερα μέσα στην εβδομάδα», τόνισε.

Η Αθήνα πρέπει να εμφανιστεί έτοιμη να προβεί σε μεταρρυθμίσεις προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, ανέφερε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής με θέμα το ελληνικό ζήτημα, στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε η κα Μέρκελ, «υπάρχει χρόνος για συμφωνία και αργότερα μέσα στην εβδομάδα», αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις στην τακτική Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη.

Υπογράμμισε, πάντως, πως «η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από τους θεσμούς, αλλιώς η Σύνοδος Κορυφής δεν θα λάβει αποφάσεις, αλλά θα ανταλλαχθούν απλά απόψεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε λίγο πριν τις 13:00 τη συνάντηση με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και πλέον συναντάται με τους επικεφαλής των θεσμών, ενώ θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Eurogroup όπου θα αξιολογηθούν οι νέες προτάσεις της κυβέρνησης.

Η κρίσιμη ημέρα στις Βρυξέλλες θα κορυφωθεί με τη Σύνοδο Κορυφής που εφόσον έχει λάβει το «πράσινο φως» από το Eurogroup θα μπορεί να προχωρήσει στη σύναψη μίας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.