Skip to main content

Μέρκελ προς Τσίπρα: Συνεργαστείτε με τους θεσμούς για την αξιολόγηση

Το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ήταν να ολοκληρωθεί το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με μια πολιτική διαπραγμάτευση.

Να συνεργαστεί με τους θεσμούς ώστε να επιλυθεί το αδιέξοδο με τους εκπροσώπους των δανειστών, προέτρεψε τον Αλέξη Τσίπρα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνάντησης στη Μάλτα, το πρωί της Παρασκευής, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής της Ε.Ε., όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ήταν να ολοκληρωθεί το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με πολιτική διαπραγμάτευση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος συμφώνησαν ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο.

Η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας είναι προς το συμφέρον τόσο της Γερμανίας όσο και της Ευρώπης, δήλωσε εξάλλου την Παρασκευή η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Ναντίν Κάλβεϊ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Τόνισε, επιπλέον, ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης την περασμένη εβδομάδα «για ακόμη μια φορά κάλεσαν την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και γρήγορα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επανεξέταση της συμμετοχής του ΔΝΤ» στο σχέδιο διάσωσης της χώρας.