Skip to main content

Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ συγχαίρουν τον Ρούτε για την εκλογική νίκη

Τα συγχαρητήρια τους έσπευσαν να εκφράσουν στον κεντροδεξιό πρωθυπουργό ευρωπαίοι ηγέτες κάνοντας λόγο για νίκη κατά του εξτρεμισμού.

Με ανακούφιση υποδέχθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση τη νίκη του κεντροδεξιού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε στις πολυαναμενόμενες ολλανδικές εκλογές.

Τα συγχαρητήρια τους έσπευσαν να εκφράσουν στον Ρούτε η Καγκελάριος της Γερμανίας, ο Πρόεδρος της Γαλλίας και ο πρόεδρος της Κομισιόν, οι οποίοι έκαναν λόγο για μια νίκη κατά του εξτρεμισμού.

Ζ.Κ. Γιούνκερ

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συνεχάρη απόψε τον πρωθυπουργό Ρούτε για τη «σαφή νίκη» που κατήγαγε στις βουλευτικές εκλογές, χαιρετίζοντας μια «ψήφο κατά των εξτρεμιστών».

Ο ίδιος  «συνομίλησε με τον Μαρκ Ρούτε (και τον) συνεχάρη για την ξεκάθαρη νίκη του: μια ψήφο υπέρ της Ευρώπης, μια ψήφο κατά των εξτρεμιστών», ήταν το tweet που έστειλε ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Άγγελα Μέρκελ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συνεχάρη τον Ρούτε για τη νίκη που φαίνεται να εξασφαλίζει το κόμμα του στις βουλευτικές εκλογές, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν οι δύο ηγέτες.

Σύμφωνα με tweet του εκπροσώπου της επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, η Μέρκελ είπε στον Ρούτε: «Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σου ως φίλοι, γείτονες και Ευρωπαίοι».

Ολάντ
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε για την «καθαρή του νίκη κατά του εξτρεμισμού», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική προεδρία.