Skip to main content

Μέρκελ: Είμαι περίεργη να δω τι επιδιώκει η Βρετανία με το Brexit

Την περιέργεια της αναφορικά με τους στόχους της Μεγάλης Βρετανίας για το Brexit, εξέφρασε στην Τερέζα Μέι η Άνγκελα Μέρκελ.

Περίεργη δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι ως προς τι επιδιώκει η Μ. Βρετανία σε σχέση με τη μελλοντική της σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι κάτι που δεν έχει γίνει εντελώς ξεκάθαρο, σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσης», είπε η κ. Μέρκελ, σημειώνοντας πάντως ότι η κοινή ιστορία και κουλτούρα Γερμανίας - Ηνωμένου Βασιλείου κάνει τις δύο χώρες «ισχυρούς συμμάχους».

Μάλιστα, η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης τόνισε πάντως ότι δεν υπάρχει δυσαρέσκεια στους Γερμανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους για τη στάση της Μ. Βρετανίας στις διαπραγματεύσεις για τη διαδικασία εξόδου της χώρας από την Ε.Ε.

Από τη δική της πλευρά, η Τερέζα Μέι ανέφερε ότι το Λονδίνο θα παρουσιάζει τις θέσεις του για κάθε ζήτημα που άπτεται του Brexit όταν αυτό θα τίθεται στο τραπέζι και ανέφερε ως παράδειγμα την ομιλία που θα εκφωνήσει το Σάββατο στο Μόναχο για τη μελλοντική σχέση Ε.Ε. - Ηνωμένου Βασιλείου στον τομέα της ασφάλειας.

Τέλος, η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν «σκληρά» σύνορα μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της βρετανικής επαρχίας της Βόρειας Ιρλανδίας, καθώς υπάρχει ήδη σχετική συμφωνία από τον α' γύρο των διαπραγματεύσεων Βρυξελλών - Λονδίνου.