Skip to main content

Μέρκελ: Η ευρωζώνη να είναι ενιαία και όχι δύο ταχυτήτων

Αυτό που συμφωνήσαμε πρέπει να γίνει από κοινού, από όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Η ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενιαία, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, καλώντας ταυτόχρονα τα κράτη μέλη του ενιαίου νομίσματος να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους.

«Για εμένα, δεν υπάρχει θέμα δύο ταχυτήτων εντός της ευρωζώνης», τόνισε η Μέρκελ. «Η ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενιαία. Και αυτό που συμφωνήσαμε πρέπει να γίνει από κοινού, από όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης», επέμεινε η καγκελάριος, εκ νέου υποψήφια των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) για το αξίωμα στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου έγιναν μία ημέρα μετά τις αναφορές του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, απενέφερε στην επικαιρότητα το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, λέγοντας πως «κούρεμα του χρέους θα γίνει μόνο εκτός ευρωζώνης» (δείτε αναλυτικότερα εδώ).