Skip to main content

Μέρκελ: Ελπίζω Βρετανία και ΕΕ να παραμείνουν στενοί εταίροι

Η κυβέρνηση θα εργαστεί ώστε ο αντίκτυπος του Brexit στους Ευρωπαίους που μένουν στη Βρετανία να είναι ο δυνατόν μικρότερος, τόνισε η Καγκελάριος.

Η Γερμανία θα καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες κατά τις διαπραγματεύσεις για το Brexit προκειμένου να διασφαλίσει ότι η αναταραχή που ενδεχομένως προκαλέσει η απόφαση του Λονδίνου να εγκαταλείψει την ΕΕ θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερη στις ζωές των πολιτών της ΕΕ που διαμένουν στη Βρετανία, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης υπογράμμισε πως ελπίζει η Βρετανία και η ΕΕ να παραμείνουν στενοί εταίροι, επισημαίνοντας επιπλέον, ενώπιον στελεχών του κόμματός της, ότι η προοπτική του Brexit προκαλεί ανησυχία σε πολλούς πολίτες στην Ευρώπη σχετικά με το μέλλον τους.

«Αυτό συμβαίνει ειδικά σε πολλούς Γερμανούς και Ευρωπαίους πολίτες στη Βρετανία. Επομένως, η γερμανική κυβέρνηση θα εργαστεί εντατικά για να εγγυηθεί ότι ο αντίκτυπος στην καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερος».

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Άγγελα Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής «δίκαιων και ισορροπημένων» διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία.