Skip to main content

Μέρκελ: Δεν έχει λυθεί ακόμη το πρόβλημα της Ελλάδας

Οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχουν φτάσει ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Α.Μέρκελ.

Το ελληνικό πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμη και οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχουν φτάσει ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα  αν υποσχέθηκε στους ηγέτες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας ότι θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, η κ. Μέρκελ απάντησε: «Δεν μπορούσαμε να πούμε ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, αλλά είπαμε ότι εργαζόμαστε με μεγάλη επιμονή και καταστήσαμε όλοι μας σαφές ότι στην Ευρώπη αυτά πάνε πάντα μαζί - από τη μία πλευρά δίδεται αλληλεγγύη και από την άλλη πλευρά καταβάλλονται ίδιες προσπάθειες. Και σε αυτό δεν έχουμε ακόμη φθάσει στον προορισμό».

Η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε ακόμη στην χθεσινή επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενώ σημείωσε ότι την G7 ενημέρωσε σχετικά και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.