Skip to main content

Μεντί, ο ιδανικός

Προτάθηκε και εξετάζεται από τον ΠΑΟΚ ο Μπερνάρ Μεντί. Ο Γάλλος δεξιός μπακ έμεινε ελεύθερος από τη Χαλ κι είναι μια περίπτωση που όχι απλώς αρέσει, αλλά τρελαίνει τους ανθρώπους του «δικεφάλου». Τρέλ
Προτάθηκε και εξετάζεται πολύ σοβαρά από τον ΠΑΟΚ ο Μπερνάρ Μεντί. Ο Γάλλος δεξιός μπακ έμεινε ελεύθερος από την αγγλική Χαλ κι είναι μια περίπτωση που όχι απλώς αρέσει, αλλά τρελαίνει τους ανθρώπους του «δικεφάλου».

Τόσο η πλευρά της διοίκησης, ο Ζήσης Βρύζας με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, όσο και το τεχνικό επιτελείο με προεξέχοντα τον Ιταλό προπονητή, Μάριο Μπερέτα, θεωρούν ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμο για το δεξί άκρο της άμυνας τον 28χρονο Γάλλο διεθνή.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα προχωρήσει η απόκτησή του. Θα πρέπει να περιμένουμε γιατί οι επαφές που γίνονται για την επίτευξη συμφωνίας είναι ακόμα στο αρχικό στάδιο. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι πρόκειται για παίκτη που έχει φορέσει επί σειρά ετών τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και των Φούλαμ και Χαλ και το κασέ του είναι ιδιαίτερα υψηλό. Πλην αυτού, έχει προτάσεις από ομάδες της πατρίδας του και της Αγγλίας…

Βιογραφικό

Ο Μπερνάρ Μεντί γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου 1981 στη Γαλλία από Σενεγαλέζους γονείς. Ξεκίνησε στις ακαδημίες της Καέν (34 αγώνες - 2 γκολ με τους επαγγελματίες) και στα 19 του χρόνια μετακόμισε στην Παρί Σεν Ζερμέν της οποίας δήλωνε οπαδός από μικρός. Με τους Παριζιάνους έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο από το 2000 ως το 2008, έχοντας συνολικά 179 αγώνες και 3 γκολ. Ενδιάμεσα, τη σεζόν 2002-2003 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία με τη φανέλα της Φούλαμ, με απολογισμό 22 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ. Το καλοκαίρι του 2008 μετακόμισε ξανά στην Αγγλία, για χάρη της Χαλ αυτή τη φορά, με την οποία έπαιξε δυο σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, έχοντας 49 συμμετοχές και 3 γκολ. Μετά τον υποβιβασμό της Χαλ στη δευτερη κατηγορία, έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του. Είναι 3 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Γαλλίας.

Προφίλ

Είναι ένας δεξιοπόδαρος φουλ μπακ που «καταπίνει» τα χιλιόμετρα με μεγάλη ευκολία. Δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός (175 εκατοστά - 75 κιλά), αλλά είναι πολύ δυνατός, γρήγορος και με αστείρευτες δυνάμεις. Η «ταμπέλα» που του έχουν κολλήσει είναι αυτή του δεξιού μπακ, όμως, μπορεί να παίξει άνετα και ως δεξί χαφ. Με λίγα λόγια, είναι ένα πολυεργαλείο από το πάνω ράφι που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα για οποιαδήποτε ομάδα.

Την πρώτη του προπόνηση με τα χρώματα του ΠΑΟΚ έκανε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο διεθνής επιθετικός χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στην προπόνηση στο Μπρουκενάου. Προσπάθειες να μεταδοθεί από την NOVA  και το φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

 Τρέλα για Σάλπι
Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας του από τον ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης επέστρεψε στην αγαπημένη του ομάδα και από σήμερα ξανά φόρεσε τα «ασπρόμαυρα». Ο διεθνής επιθετικός του Δικεφάλου καμάρωνε που έβαλε και πάλι την φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος. Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Μπρουκενάου για να παρακολουθήσουν την προπόνηση μόλις αντιλήφθηκαν τον Σαλπιγγίδη άρχισαν να χειροκροτούν.

Πολιορκήθηκε ο «Σάλπι»

Μάλιστα ορισμένοι εξ’ αυτών φώναξαν το σύνθημα: «Σαλπιγγίδης είσαι τρέλα με την ‘ασπρόμαυρη’ φανέλα». Ο κορυφαίος έλληνας επιθετικός τους χαιρέτησε και μετά το τέλος της προπόνησης  υπέγραψε αυτόγραφα ενώ βρήκε και αμέτρητες φωτογραφίες, δείχνοντας πως δεν πέρασε ούτε μια μέρα μετά τον χωρισμό του και την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ.

Αφόρητη ζέστη

Μεγάλος αρνητικός πρωταγωνιστής στο Μπρουκενάου είναι ο καιρός που θυμίζει έντονα Ελλάδα με τις υψηλές θερμοκρασίες. Η διάρκεια της σημερινής (10/7) πρωινής προπόνησης διήρκεσε μία ώρα και είκοσι λεπτά, αλλά έγινε με πολλά διαλείμματα, καθώς η ζέστη ήταν αφόρητη, οπότε ο Μάριο Μπερέτα άφηνε τους παίκτες του να παίρνουν κάποιες ανάσες, αλλά και να δροσίζονται. Το πρόγραμμα περιελάμβανε κυρίως τρέξιμο, ασκήσεις βελτίωσης της φυσικής κατάστασης και ασκήσεις με την μπάλα, όχι, όμως, εκπαιδευτικό δίτερμα. Οι παίκτες γυμνάστηκαν σε δύο γκρουπ.

Τα φιλικά στη NOVA

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες και πιο συγκεκριμένα από το συνδρομητικό κανάλι όλες τις φιλικές αναμετρήσεις του Δικεφάλου. Μάλιστα σήμερα η NOVA έκανε όλες εκείνες τις ενέργειες για να καλύψει και το φιλικό της Δευτέρας (12/7) με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Να θυμίσουμε εκτός από την αναμέτρηση με τους βούλγαρους ο ΠΑΟΚ στη Γερμανία, θα παίξει με τις Έρφουρτ, Κίκερς και Νυρεμβέργη.