Skip to main content

Μένουμε Θεσσαλονίκη: Κακοτεχνίες στο έργο της πλατείας Δ. Αποστόλων

Φωτογραφικό υλικό δίνει στην δημοσιότητα η δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» με αφορμή την έγκριση την οριστική παράδοση του έργου

Σπασμένα και σκουριασμένα κολωνάκια, μικροκαθιζήσεις στο πλακόστρωτο, αστοχίες σε παρτέρια καλλωπισμού των βυζαντινών τειχών, είναι μερικές από τις κακοτεχνίες στο έργο ανάπλασης στην πλατεία των Δώδεκα Αποστόλων.

Φωτογραφικό υλικό δίνει στην δημοσιότητα η δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» με αφορμή την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο της οριστικής παραλαβής του έργου.

«Ως συνήθως, η διαδικασία της παραλαβής δεν βρήκε τίποτε μεμπτό, ωστόσο, εμείς στην πρόσφατη βόλτα που κάναμε, βρήκαμε», σημειώνει η δημοτική παράταξη.   

Τα στελέχη της ομάδας κάνουν λόγο για «ελάχιστο πράσινο, καθώς οι μελέτες που εκπονεί ο δήμος συνεχίζουν κοντόθωρα να προκρίνουν την κυριαρχία του τσιμέντου σε κάθε γωνιά των δημόσιων χώρων της πόλης».

Όπως υπογραμμίζει η δημοτική ομάδα, σύμφωνα με διαμαρτυρίες κατοίκων τα προβλήματα είναι περισσότερα και έχουν να κάνουν ιδίως με αστοχία στις κλίσεις του πεζοδρόμου, και η οποία πολύ συχνά προκαλεί πλημμύρες σε υπόγεια που βρίσκονται πέριξ της πλατείας.

«Εμείς καταψηφίσαμε την παραλαβή του έργου, και κομίσαμε τις φωτογραφίες-τεκμήρια από την μικρή επίσκεψη που κάναμε σε αυτό. Η ένστασή μας δεν αφορά μόνο επί του αποτελέσματος της συγκεκριμένης κατασκευής, αλλά και επί της φυσιογνωμίας της -καθώς αποτυγχάνει να αναδείξει τις οικολογικές και ιστορικές αρετές που χαρακτηρίζουν αυτήν την μικρή γωνιά, σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες πλευρές του ιστορικού κέντρου της πόλης», υπογραμμίζει.