Skip to main content

Μενίδι: Κάτοικοι εναντίον Ρομά - Αναβρασμός και επεισόδια το βράδυ

Μέρος της πορείας διαμαρτυρίας των κατοίκων προσπάθησε να εισβάλλει στον οικισμό - Ακολούθησαν πετροπόλεμος και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ

Σε αναβρασμό συνεχίζει να βρίσκεται το Μενίδι μετά τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα, ενώ ένταση υπήρξε χθες μεταξύ μερίδας κατοίκων και των Ρομά.

Πιο συγκεκριμένα, κάτοικοι της περιοχής είχαν καλέσει σε πορεία διαμαρτυρίας για το περιστατικό. Οι κάτοικοι πραγματοποίησαν για λίγη ώρα συμβολική κατάληψη στον προαστιακό σιδηρόδρομο, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η κίνηση των συρμών, αλλά αποκαταστάθηκε σύντομα.

Έξω από τον οικισμό Αυλίζα, από την πορεία αποσπάστηκε ένα μπλοκ 200 περίπου ατόμων, τα οποία επιχείρησαν να εισβάλουν στον οικισμό.

Ακολούθησαν πετροπόλεμος και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, τα οποία είχαν δημιουργήσει φραγμό μπροστά από τον οικισμό και απώθησαν τους ταραξίες.

Ωστόσο, αυτοί πρόλαβαν και έβαλαν φωτιές σε δύο κάδους απορριμμάτων αρχικά και στη συνέχεια σε δύο σπίτια, στην οδό Μπόσδα 65 και στη συμβολή των οδών Μπόσδα και Αρτέμιδος, πιθανόν από βόμβες μολότοφ.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον καταυλισμό της Αυλίζας ακούγονταν πυροβολισμοί.

Στο πρώτο σπίτι κάηκε μία πέργκολα στην είσοδο, ενώ στο δεύτερο προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο ισόγειο.

Οι φωτιές σβήστηκαν από την Πυροσβεστική, η οποία κατάφερε να φτάσει στις εστίες με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Χαλκίδα, όταν αυτό περνούσε από το Μενίδι, λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ, χωρίς να προξενήσουν ζημιές.

Το τρένο σταμάτησε προς στιγμήν αλλά συνέχισε μετά από λίγο για τον προορισμό του.

Από την αστυνομία έχουν γίνει πέντε προσαγωγές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Οι προσαχθέντες, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση.