Skip to main content

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην περιοχή του Καλάμου

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχουν ενισχυθεί, είναι σε πλήρη ανάπτυξη σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, και κυρίως στο μέτωπο του Καπανδριτίου

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Καλάμου. Το μεγάλο πρόβλημα εξακολουθεί να εντοπίζεται προς την πλευρά του Καπανδριτίου, όπου η φωτιά αργά το βράδυ είχε δυτική κατεύθυνση, μέσα σε μια χαράδρα.

Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχουν ενισχυθεί, είναι σε πλήρη ανάπτυξη σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, και κυρίως στο μέτωπο του Καπανδριτίου, με στόχο να περιορίσουν την εξέλιξη της μέχρι τις πρωινές ώρες όποτε θα αρχίσουν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.

Όπως ανέφεραν νωρίτερα αρμόδιοι αξιωματικοί, η πυρκαγιά εξακολουθεί να είναι μεγάλη και εκτός ελέγχου και στα τρία μέτωπα, προς Μικροχώρι, Βαρνάβα και Σέσι Γραμματικού, ενώ υπάρχουν εστίες και σε άλλα σημεία.

Συνολικά στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος με 180 πυροσβέστες με 72 οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος, επιχειρούσαν μέχρι το τελευταίο φως της μέρας, πέντε αεροσκάφη και οκτώ ελικόπτερα. Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν, 20 εθελοντικά οχήματα, 38 υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας, έξι χωματουργικά μηχανήματα, και από τις ένοπλες δυνάμεις στρατιωτικό προσωπικό και τέσσερα μηχανήματα.