Skip to main content

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στον Κίσσαμο των Χανίων

Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι οχήματα ΟΤΑ και ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο.

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούσαν να δίνουν μέχρι αργά το βράδυ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή Καβούσι στον Κίσσαμο των Χανίων.

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεράνουν το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς, με το κύριο μέτωπο να κινείται από την περιοχή Καβούσι σε πλαγιά στη θέση «Ρίζες», περιμετρικά από τους οικισμούς Αρμί, Μαυράκι και 'Αγιος Κωνσταντίνος, με κατεύθυνση το χωριό Πλάτανος.

Η φωτιά στο πέρασμά της έχει κάψει χορτολιβαδική έκταση, ελιές και θερμοκήπια, ενώ προκλήθηκαν και ζημιές σε τουλάχιστον δύο ξύλινες εξωτερικές κατασκευές σπιτιών.

Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 15 οχήματα,10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι οχήματα ΟΤΑ και ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο.

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο Φαλάσαρνα - Πλάτανος, ενώ ο δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης στο σημείο κάλεσε τους κατόχους υδροφόρων οχημάτων να συμβάλουν επικουρικά στο έργο της πυρόσβεσης.

φωτο αρχείου