Skip to main content

Μελέτη ICAP CRIF για τις φαρμακευτικές: Σταθερά ανοδικά από το 2018, στο +4% και το 2021

Με βάση τις εκτιμήσεις της ICAP CRIF το 2021 η αγορά των φαρμακευτικών εταιρειών εκτιμάται πως συνέχισε την ανοδική τροχιά της

Σταθερά ανοδική πορεία ακολούθησε την τριετία 2018-2020 ο κλάδος των Φαρμακευτικών Εταιρειών, παρουσιάζοντας αύξηση 4,3% το 2020 σε σχέση με το 2019. Με βάση τις εκτιμήσεις της ICAP CRIF και σύμφωνα με τις προβλέψεις εταιρειών του κλάδου, το 2021 η αγορά των φαρμακευτικών εταιρειών εκτιμάται πως συνέχισε την ανοδική τροχιά της, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 4%.

Η μελέτη της ICAP CRIF για τον κλάδο των Φαρμακευτικών Εταιρειών σημειώνει πως στην εγχώρια αγορά φαρμάκου εκτιμάται ότι δραστηριοποιούνται περίπου 106 παραγωγικές και εισαγωγικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις, με αξιόλογη, δυναμική, μακρόχρονη και ισχυρή παρουσία. Η ηλικιακή διάρθρωση και η γήρανση του πληθυσμού, οι δαπάνες για υγεία και φάρμακα, το υγειονομικό σύστημα της χώρας, καθώς και οι δείκτες τιμών παραγωγής και καταναλωτή για φαρμακευτικά προϊόντα αποτελούν τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την ζήτηση των φαρμάκων.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr