Skip to main content

Μείωση των ρύπων από αμερικανικές εταιρείες

Η θέσπιση κανονισμών διαφάνειας είναι απαραίτητη για τη μετάβαση από τον άνθρακα στις καθαρές μορφές ενέργειας σύμφωνα με δηλώσεις του Τζέιμς Ρότζερς.
Σύμφωνα με τις δεμευτικές δηλώσεις του Ομπάμα στη Σύνοδο Κοπεγχάγης οι μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ καλούνται να προβούν σε πολιτικές μείωσης των ρύπων. Πολλοί αμερικανικοί κολοσσοί καταγράφουν τις εκπομπές τους και αναλύουν τα αποτελέσματα, ενώ πολλοί από αυτούς θέτουν εθελοντικά στόχους για μείωση των ρύπων.

Για παράδειγμα η Wal-Mart η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής των ΗΠΑ, έχει θέσει αυστηρούς στόχους για περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας από τα καταστήματά της, ενώ έχει αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες προμηθευτές της να την ενημερώσουν σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές CO2 που συνεπάγεται η παραγωγή των προϊόντων τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Τζέιμς Ρότζερς διευθύνοντα σύμβουλο της Duke Energy–μιας μεγάλης εταιρείας ενέργειας με υψηλές εκπομπές ρύπων– η θέσπισηκανονισμών διαφάνειας είναι απαραίτητη για τη μετάβαση από τον άνθρακαστις καθαρές μορφές ενέργειας.

Δυστυχώς όμως πρόσφατα η Κίνα , ο ανερχόμενος γίγαντας της οικονομίας , ξεπέρασε ακόμα και τις ΗΠΑ και εκπέμπει τους υψηλότερους ρύπους, ωστόσο, οι Αμερικανοί διατηρούν τα σκήπτρα των υψηλότερων κατά κεφαλήν εκπομπών CO2 παγκοσμίως.