Skip to main content

Μείωση τιμολογίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Σε μείωση τιμολογίων τόσο για τη διακίνηση των in transit εμπορευματοκιβωτίων, όσο και στα τέλη επιβίβασης ή διέλευσης επιβατών κρουαζιέρας προχώρησε από την 1η Ιουλίου ο ΟΛΘ.
Σε μείωση τιμολογίων τόσο για τη διακίνηση των in transit εμπορευματοκιβωτίων, όσο και στα τέλη επιβίβασης ή διέλευσης επιβατών κρουαζιέρας προχώρησε από την 1η Ιουλίου 2010 ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης με στόχο την ενίσχυση της κίνησης στο λιμάνι της πόλης.

Ειδικότερα η απόφαση του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ προβλέπει τα ακόλουθα:

1. Για τα in transit εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερς).

- Μείωση κατά 20% του δικαιώματος εναπόθεσης – παραλαβής από χερσαία μεταφορικά μέσα στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων και αντίστροφα.
- Αύξηση κατά 50% των αδιαίρετων ημερών παραμονής των κοντέινερς στο ΣΕΜΠΟ, δηλαδή αύξηση 50% της αποθηκευτικής ατέλειας.

2. Για την κρουαζιέρα.

-Μείωση κατά 20% στο τέλος επιβίβασης ή στο τέλος διέλευσης επιβατών κρουαζιέρας.
-Μηδενισμό του δικαιώματος μίσθωσης φορτηγίδων που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες της διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ έχουν ως στόχο αφενός την επαναφορά στο λιμάνι κοντέινερς με εμπορεύματα που στο παρελθόν εξυπηρετούνταν από τη Θεσσαλονίκη, αλλά σήμερα διακινούνται από ανταγωνιστικά λιμάνια της ΝΑ Ευρώπης και την προσέλκυση νέων φορτίων με προορισμό τη διεθνή ενδοχώρα του λιμένος και αφετέρου την προσέλκυση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης περισσότερων κρουαζιερόπλοιων.

Στο μεταξύ η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ ικανοποίησε αίτημα των χρηστών του λιμανιού και πλέον η τακτοποίηση των οικονομικών τους εκκρεμοτήτων θα μπορεί να γίνεται εξ’ ολοκλήρου ηλεκτρονικά, μέσω των συστημάτων του e – banking.