Skip to main content

Μείωση 9,2% για τον Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής τον Οκτώβριο

Μείωση 9,2% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής το φετινό Οκτώβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2008.
Μείωση 9,2% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής το φετινό Οκτώβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2008, έναντι μείωσης 4,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος δείκτης βιομηχανικής παραγωγής την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2009 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2008 παρουσίασε μείωση 9,7% έναντι μείωσης 3,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2008 προς το 2007.

Ειδικότερα, ο δείκτης παραγωγής των μεταποιητικών βιομηχανιών της χώρας παρουσίασε μείωση 11,6% η οποία οφείλεται κυρίως στη μείωση της παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ένδυσης, δερμάτων και ειδών υπόδησης, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού, μηχανοκινήτων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων κλπ εξοπλισμού μεταφορών.

Ο δείκτης παραγωγής ορυχείων-λατομείων παρουσίασε μείωση 13,8%, ο δείκτης παραγωγής ηλεκτρισμού παρουσίασε μείωση 0,2% και ο δείκτης παροχής νερού παρουσίασε μείωση 6,9%.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ