Skip to main content

Μείωσαν τα μπλόκα εν αναμονή εξελίξεων

Στην Ανατολική Μακεδονία μόνο η Εγνατία Οδός στον Κόμβο της Χρυσούπολης παραμένει κλειστή επ’ αόριστον απ’ τους αγρότες του νομού Καβάλας.
Περιορίστηκαν κατά πολύ οι αποκλεισμοί οδικών αξόνων στην Ανατολική Μακεδονία από σήμερα, καθώς οι αγρότες βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης που θα λάβουν οι εκπρόσωποί τους στη Βέροια, κατά τη συνάντηση του Πανελληνίου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών –όπου αντιπροσωπεύονται μπλόκα από 17 νομούς συνολικά.

Συγκεκριμένα, στην Ανατ. Μακεδονία μόνο η Εγνατία Οδός (στον Κόμβο της Χρυσούπολης) παραμένει κλειστή επ’ αόριστον απ’ τους αγρότες του νομού Καβάλας –από την έναρξη των κινητοποιήσεων, στις 15 Ιανουαρίου έως σήμερα- ενώ οι συνάδελφοί τους της Ξάνθης αποχώρησαν από τη Γέφυρα του ποταμού Νέστου ήδη από το Σάββατο, αφήνοντας εντελώς ελεύθερη τη διέλευση κάθε είδους οχήματος από την παλιά Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης.

Στο Τελωνείο Εξοχής, στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, οι αγρότες του νομού Δράμας περιόρισαν σήμερα σε ένα τρίωρο την απαγόρευση διέλευσης προς και από Βουλγαρία: από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα.

Η απόφαση του Πανελληνίου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών, που θα ληφθεί στη Βέροια, θα μεταφερθεί απόψε στις κατά τόπους συνελεύσεις –και ιδίως στα αγροτικά μπλόκα-, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων των αγροτών κατά τις επόμενες μέρες.