Skip to main content

Μειώνεται η δημοτικότητα του Πούτιν στη Ρωσία

Οι Ρώσοι χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν να πετύχει την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που έγινε από το Κέντρ
Οι Ρώσοι χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν να πετύχει την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που έγινε από το Κέντρο Levada. Και οι τρεις πλέον σημαντικές εταιρείες δημοσκοπήσεων της Ρωσίας έχουν καταγράψει μια «βουτιά» στη δημοτικότητα του Πούτιν και του προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ τους τελευταίους μήνες, καθώς η οικονομική κρίση προκαλεί απώλειες στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων που είχαν παραμείνει ισχυρά για χρόνια.

Από τους 1.600 Ρώσους που ρωτήθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου, το 26% είπαν ότι είναι πεπεισμένοι πως «η σημερινή κυβέρνηση θα μπορούσε στο εγγύς μέλλον να πετύχει θετικές αλλαγές» στην οικονομία - το ποσοστό αυτό ήταν 31% τον Οκτώβριο και 33% τον Σεπτέμβριο. Τριάντα έξι τοις εκατό δήλωσαν ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ικανότητα της κυβέρνησης να βελτιώσει την οικονομία, σημαντική αύξηση από το 28% που ήταν τον Οκτώβριο.