Skip to main content

Μειωμένες κατά 31- 32% οι τιμές φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη

Μειωμένες κατά 31- 32% εμφανίζονται οι τιμές του φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2009, σύμφωνα με έρευνα του Γραφείου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δή
Μειωμένες κατά 31- 32% εμφανίζονται οι τιμές του φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη για τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2009, σύμφωνα με έρευνα του Γραφείου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Συκεών, η οποία στηρίχθηκε σε στοιχεία της Επιχείρησης Αερίου Θεσσαλονίκης και το υπουργείου Ανάπτυξης.

Κατά 45% ακριβότερο ήταν το φυσικό πετρέλαιο στη Θεσσαλονίκη, σε σχέση με την Αθήνα, κατά τον Ιανουάριο του 2009, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. «Ως δήμος Συκεών εκδώσαμε ψηφίσματα καταδικάζοντας την επιλογή της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης να ΄΄φουσκώνει΄΄ τις τιμές και καυτηριάσαμε τις απόπειρες παραπλάνησης από τις διαφημίσεις του δήθεν φθηνού αερίου. Ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου γνωστοποίησα τα ατράνταχτα στοιχεία της έρευνας του δήμου μας στην ΚΕΔΚΕ και με ομόφωνη απόφαση απαιτήσαμε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το υπουργείο Ανάπτυξης να παρέμβουν αποτελεσματικά», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

«Χαιρόμαστε που υπήρξε αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική της ΕΠΑ. Εξακολουθούμε να προτιμούμε τη χρήση φυσικού αερίου ως οικολογικού και ασφαλούς καυσίμου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε στα μονοπώλια να κατακλέβουν δήμους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις», ολοκλήρωσε την ανακοίνωσή του ο κ. Δανιηλίδης.

Οι τιμές φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη ανά μήνα παραθέτονται στην ιστοσελίδα της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης:

 http://www.epathessaloniki.gr/index.php?cid=80&mn=29