Skip to main content

Mεϊμαράκης: Τα προβλήματα λύνονται με κυβερνήσεις συνεργασίας

Τα προβλήματα λύνονται με κυβερνήσεις συνεννόησης και συνεργασίας δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφορικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης κυβέρνησης συνεργασίας.

"Τα προβλήματα λύνονται με κυβερνήσεις συνεννόησης και συνεργασίας, θα προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε με τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας". Με τη φράση αυτή η Βαγγέλης Μεϊμαράκης απάντησε στο ενδεχόμενο να προκύψει ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές, προσθέτοντας ότι ένα τέτοιο σχήμα μπορεί να προκύψει και χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, αναλόγως και με τη δύναμη του κάθε κόμματος και αρκεί να υπάρχει ένα μίνιμουμ πρόγραμμα διακυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας.

«Oι εκλογές γίνονται μόνο και μόνο για να δραπετεύσει ο κ. Τσίπρας, μετά τη διαλυτική κατάσταση στην οποία έφερε το Κοινοβούλιο, το κόμμα του και τη χώρα», δηλώνει σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών" ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιμένοντας ότι είναι ευθύνη του πρωθυπουργού «να βρει τη λύση από την παρούσα Βουλή και να προχωρήσει στη βελτίωση των όρων της συμφωνίας».

Σημείωσε ακόμη ότι "οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης επιδείνωναν μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα τη θέση της χώρας μας. Και αφού περιπλανήθηκε σε Ρωσία, Κίνα κ.λπ. αναζητώντας χρήματα χωρίς αποτέλεσμα, φτάσαμε στην υπογραφή του Μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου".  

Όσον αφορά το ενδεχόμενο εξεταστικής για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ., τονίζει ότι κατά τη γνώμη του «δεν θα αρνηθεί κανείς μια διερεύνηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες και τις δικές του και της κυβέρνησης».

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε βέβαιος ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές.