Skip to main content

Μεϊμαράκης: «Ναι» σε κυβέρνηση ευρύτατης συναίνεσης για μια τετραετία

Σε άρθρο του στα Νέα Σαββατοκύριακο, ο κ. Μεϊμαράκης προσκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα σε συζήτηση για ένα κοινά αποδεκτό εθνικό σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης

Κυβέρνηση ευρύτατης πολιτικής συναίνεσης με ορίζοντα τετραετίας, ανεξάρτητα από το εάν στις κάλπες επικρατήσει η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, προκρίνει ο επικεφαλής της ΝΔ< Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στα Νέα Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, προσκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα σε συζήτηση για ένα κοινά αποδεκτό εθνικό σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης της χώρας.

Ενόψει και της κρίσιμης τηλεοπτικής μονομαχίας με τον βασικό αντίπαλό του, ο αρχηγός της ΝΔ επιμένει για κυβερνητικό σχήμα με τη στήριξη όλων των δυνάμεων του λεγόμενου ευρωπαϊκού μετώπου, στο οποίο εντάσσει πλέον και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κρατά ανοικτή την πόρτα της συνεργασίας και για τον Πάνο Καμμένο.

Αποκλείει κατηγορηματικά, ωστόσο, μια δεξιά κυβέρνηση που θα μπορούσε να συγκροτηθεί με τη σύμπραξη ΝΔ - ΑΝΕΛ, εφόσον η κοινοβουλευτική αριθμητική το επιτρέψει, κάνοντας λόγο για «ξεπερασμένα ιδεολογήματα και αντιλήψεις που αρκετά έχει πληρώσει η χώρα».

Μέσα σε ένα νέο πλαίσιο συνεργασιών που θα διασφαλίζουν την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δηλώνει ότι μπορεί να καταργηθεί το εκλογικό μπόνους των 50 εδρών, ενώ προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος του Grexit παραμονεύει ακόμη.

Πιστώνει, πάντως, στον Αλέξη Τσίπρα τον ορθό τρόπο με τον οποίο ανέγνωσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, που αποτελεί ίσως και τη μοναδική θετική απόφαση του τέως πρωθυπουργού, όπως λέει χαρακτηριστικά.